Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dragutin Feletar Hrvoje Petrić

Povijest i zemljopis Hrvatske : Udžbenik za hrvatske škole u inozemstvu

  • Nakladnik: Meridijani
  • 11/2006.
  • 357 str., meki uvez
  • ISBN 9532390332
  • Cijena: 26.41 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ovaj je udžbenik rezultat dugogodišnjih razgovora i kontakata između učitelja i profesora koji rade u hrvatskim manjinskim školama u svijetu i njihovih kolega iz Hrvatske, a uz organizaciju i pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Na tim je zasadama nastao i ovaj novi udžbenik za zemljopis i povijest Hrvatske koji je zapravo u znatnoj mjeri nastavak prijašnjega, uz potrebne izmjene, poboljšanja i aktualizaciju podataka. Poboljšana je i grafička oprema, posebno slikovni materijal te grafikoni i kartogrami. Donekle je izmijenjena i koncepcija.

Povijest Hrvatske prikazana je sažetije, jednostavnije i prijemljivije s naglaskom na najvažnije događaje. U prikazu zemljopisa Hrvatske nešto je veća pozornost posvećena Hrvatskoj kao cjelini - sa svim relevantnim obilježjima, procesima u prostoru i strukturama. Regionalne različitosti prikazane su kroz osobine pojedinih općih tema u ruralnim i urbanim prostorima te po županijama.

Ovaj je udžbenik koncipiran tako da sadrži dovoljno građe o povijesti i zemljopisu Hrvatske za sve razrede redovitih i dopunskih hrvatskih škola u inozemstvu. Osobito će dobro doći učenicima i učiteljima u hrvatskim školama u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj i drugim zemljama. Ova knjiga bit će i dobar izvor osnovnih podataka o Hrvatskoj i roditeljima učenika, kojima nedostaje takva literatura.

U korištenju ovog udžbenika iznimno je važna uloga učitelja u selekciji i određivanju obujma građe koja se uči. U tom odgovornom poslu našim kolegama u inozemnim hrvatskim školama želimo mnogo uspjeha.

Autori

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –