Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Slavne žene stare povijesti

  • Nakladnik: Meridijani
  • Urednik: Mladen Tomorad
  • 10/2018.
  • 352 str., meki uvez
  • ISBN 9789532392258
  • Cijena: 29.20 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Slavne žene stare povijesti" prikazuje živote žena u starom svijetu, u državama i civilizacijama starog Istoka, u Egiptu, Grčkoj i Rimu te se uklapa u stremljenja moderne historiografije u kojoj studije roda zauzimaju vrlo zapaženo mjesto. To je prvo djelo koje se bavi položajem i životom žena starog svijeta na spomenutom području pa je njezino objavljivanje važno ne samo za povjesničare i studente povijesti i drugih humanističkih disciplina, već i za širu čitateljsku publiku zainteresiranu za stari svijet i prošlost ljudskog roda.

Knjiga ima pet poglavlja: Stari Istok, Stari Egipat, Grčki svijet, Rimski svijet i Neuobičajena ženska zanimanja, a u biografskim pregledima autori su nastojali prikazati utjecaj svake od obrađenih žena na umjetnost i kulturu (književnost, likovna umjetnost, glazba, film…) od antičkih vremena do naših dana. Tekstovi su popraćeni ilustracijama raznovrsnih spomenika iz brojnih svjetskih muzeja.

Svojevrstan poticaj za pripremu ove opsežne knjige bio je tekst kurikula nastavnog predmeta povijesti koji je kao jednu od tema srednjoškolskih programa povijesti u Republici Hrvatskoj predvidio obradu rodne povijesti.

Urednik knjige je doc. dr. sc. Mladen Tomorad, a recenzenti su izv. prof. dr. sc. Snežana Ferjančić i doc. dr. sc. Vlatka Vukelić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –