Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tihana Luetić Tihomir Vukelja

Prirodoslovci i matematičari : Postanak domaće akademske prirodoslovno-matematičke zajednice u Hrvatskoj

  • Nakladnik: Srednja Europa
  • 05/2017.
  • 416 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537963514
  • Cijena: 196.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U knjizi se iznose rezultati vrlo složenog i pomno osmišljenog istraživanja nastanka domaće prirodoslovno-matematičke zajednice u Hrvatskoj kao jedne od osnovnih zajednica koja je iznimno zanimljiva ne samo za povijest znanosti već i za razvoj zagrebačkoga sveučilišta, prirodnih znanstvenih disciplina, njihovih nositelja i institucija na kojima će počivati egzaktne znanosti u Hrvatskoj, te općenito tematike vezane uz studentski život na sveučilištu.

Po prvi se put u hrvatskoj historiografiji predstavlja cjelovita slika o počecima formiranja naše prirodoslovno-matematičke zajednice kao osnove budućeg znanstveno-istraživačkog i nastavnog rada na sveučilištima i znanstvenim za-vodima. Autori daju iznimno iscrpnu i suvremenu analizu (koristeći također statističke metode) te predstavljaju brojne posve nepoznate činjenice koje će uvelike utjecati na daljnja istraživanja na humanističkom i prirodnom području znanosti.

Tihana Luetić, povjesničarka, znanstvena suradnica u Zavodu za povijesne i društvene znanosti HAZU u Zagrebu, autorica knjige o studentima Sveučilišta u Zagrebu (1874-1914) te niza tekstova o svakodnevnici studenata i povjesničara na prijelazu stoljeća.

Tihomir Vukelja, fizičar i povjesničar znanosti, docent u Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –