Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
sara Pennypacker

Pax

  • Nakladnik: Lumen
  • Prijevod: Ines Čulo
  • Ilustracije: Jon Klassen
  • 04/2017.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789533420646
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Pax" je priča o snažnoj povezanosti dječaka i lisca, plemenita i humana u svojoj poruci. Univerzalnost teme o ljubavi i gubitku, prirodi i slobodi, samovrednovanju i traženju sebe te dinamičnost pripovijedanja donijeli su ovom romanu veliku popularnost.

Lisac Pax ostao je siroče još kao mladunče. Srećom, pronalazi ga dječak Peter koji ga odnosi kući i tako spašava od sigurne smrti. Peter je pomalo osamljen dječak, majka mu je umrla, a otac je prilično strog i zatvoren čovjek. Utjehu i najboljeg prijatelja Peter pronalazi u liscu Paxu. Ali, nad životima dječaka i pitomog lisca nadvijaju se mračni oblaci - približava se rat, Peterov otac prijavljuje se u vojsku, dječak mora otići živjeti kod djeda, a prethodno Paxa vratiti u divljinu.

Peter sada živi četiristo kilometara daleko od doma, u djedovoj kući, i veoma pati. Ne zbog razdvojenosti od oca, udaljenosti od rodnog doma ili novog života, Peter pati zbog Paxa. Muči ga savjest jer je crvenog lisca ostavio samog u noći uz rub šume u kojoj ga čekaju pogibelji i jednostavno želi biti sa svojim prijateljem. S druge strane Pax, ostavljen u šumi, proživljava velike kušnje - ne zna loviti, previše vjeruje ljudima i uopće se ne snalazi u divljini...

Peter i Pax učinit će sve da ponovno budu zajedno, a na tome putu susreću različite likove koji će im pomoći. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –