Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
James Patterson

Unakrsna paljba

  • Nakladnik: Lumen
  • Prijevod: Maja Ivanković
  • 06/2014.
  • 320 str., meki uvez
  • ISBN 9789537829537
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Omiljeni junak popularnog serijala, detektiv Alex Cross vraća se u novom, još napetijem nastavku u kojem se priprema za vjenčanje i istodobno pokušava izvući živu glavu u unakrsnoj paljbi između tajnovitog snajperista i opakog serijskog ubojice.

Snajperist savršene preciznosti počeo je po Washingtonu ubijati ljude za kojima malo tko žali: pokvarene kongresnike, lobiste, bankare koji su se obogatili na krizi. Dio ljudi spreman je nepoznatog ubojicu proglasiti junakom, ali Alex Cross nije tako naivan. On zna da iza precizno planiranih ubojstava mora stajati netko tko jako dobro poznaje washingtonske hodnike moći.

Zbog snažnih reakcija javnosti, i FBI šalje agenta da se uključi u istragu. Max Siegel nije baš suradnik kojeg bi Alex Cross poželio – ali sve to izblijedi kad se javi njegov najopasniji protivnik, serijski ubojica Kyle Craig.

Uhvaćen u unakrsnoj paljbi između tajnovitog snajperista, nametljivog Siegela i opakog Craiga, Alex Cross morat će se itekako pomučiti da iz cijele priče izvuče živu glavu i zaštiti svoju obitelj. A pripreme za vjenčanje da i ne spominjemo...

***

James Patterson među komercijalnim autorima drži rekord za najviše bestselera u karijeri službeno upisan u Guinnessovoj knjizi rekorda, pisac koji je prodao više knjiga od Johna Grishama i Dana Browna zajedno. U siječnju 2010. godine James Patterson našao se na naslovnici časopisa The New York Times Magazine kao osoba koja je „transformirala izdavaštvo”. Časopis Time nazvao ga je „čovjekom koji ne zna promašiti”. Dvaput je nominiran za nagradu Children's Choice Book Award u kategoriji autora godine koju dodjeljuje više od 15.000 djece i tinejdžera.

Istovremeno, Patterson svoje bogatstvo i utjecaj koristi za potporu pismenosti, čitanju i knjižnicama, pa je tako prošle godine zakupio oglasni prostor u nekim od najvećih kulturnih časopisa Amerike ne bi li pozvao na spas knjižnica, dok istovremeno već godinama financira mrežne stranice readkiddoread.com, namijenjene školskim knjižničarima, učiteljima i djeci, a podupire i obrazovanje učitelja, pa će njegova zaklada samo ove godine podijeliti čak 400 stipendija za 21 sveučilište, dok će školskim i vojničkim knjižnicama razdijeliti čak 300 tisuća knjiga. Odnedavno je odlučio pomoći i neovisnim knjižarama da prežive, i to tako što će tijekom godinu dana naprosto razdijeliti milijun dolara (više!).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –