Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marc Elsberg

Blackout

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Marija Perišić
  • 10/2018.
  • 356 str., meki uvez
  • ISBN 9789531316415
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Hladna je noć u Milanu i Piero Manzano samo želi stići kući. Iznenada se semafori ugase. Manzanova Alfa strada u lančanom sudaru, a on se iz automobila izvuće lakše ozlijeđen. No semafori se nisu ugasili samo u toj ulici – u cijelom gradu ne radi nijedan semafor i nijedno svjetlo. Diljem Europe kontrolori u nevjerici gledaju kako elektroenergetske mreže padaju jedna za drugom. Bez struje za grijanje ljudi se počinju smrzavati. Zalihe hrane i vode brzo presušuju. Broj mrtvih vrtoglavo raste...

Bivši haker i aktivist Manzano ubrzo postaje glavni osumnjičenik. Ali on je i jedini koji može pronaći prave napadače. Može li Manzano srušiti veliku terorističku mrežu prije nego što bude prekasno?

 

"Blackout" Marca Elsberga zastrašujuće realistična drama o sedmodnevnome nestanku struje u Europi i SAD-u izazvanom hakerskim napadom na električne mreže, što prouzroči nesagledive posljedice po svakodnevni život. Semafori odjednom zamru, nestaje struje za grijanje, zalihe hrane i vode u velikim gradovima presušuju, a broj mrtvih vrtoglavo raste. Radi što veće realističnosti, autoru su za temelj temelj knjige poslužili intervjui s obavještajnim dužnosnicima i stručnjacima za računalnu sigurnost.

Knjiga je objavljena u Njemačkoj 2012. i prodana u više od milijun primjeraka, a prevedena je na brojne jezike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –