Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lena Andersson

Namjerno zanemarivanje : Roman o ljubavi

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Željka Černok
  • 11/2019.
  • 208 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533553269
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ester Nilsson, tridesetjednogodišnja pjesnikinja i esejistica, racionalna je osoba u jednako tako racionalnoj dugogodišnjoj vezi, sve do jednog lipanjskog dana, kad dobiva poziv da održi predavanje o veličanstvenom i jedinstvenom umjetniku Hugu Rasku. U publici sjedi i sam umjetnik, zaintrigiran i oduševljen njezinom fasciniranošću njime. Od tog trenutka Esterin je život presudno obilježen tim susretom i dugim razgovorima i večerama koji će uslijediti…

"Namjerno zanemarivanje" Lene Andersson priča je o potpunoj i očajničkoj ljubavi, o tome kako smo spremni izdati sami sebe u potrazi za ljubavlju. No to zapravo nije roman o ljubavi, nego o poniženju izazvanom odbijanjem i samoobmanjivanjem, o mučnom sramu zbog bespomoćnosti i potpunog gubitka kontrole nad vlastitim životom.

Gotovo je zastrašujuće koliko se možemo poistovjetiti s ovom knjigom… Radi se o onoj vrsti romana koji vas prisiljava sjetiti se svake budalaste stvari koju ste učinili u ime ljubavi.
Vice

Namjerno zanemarivanje je priča o stvarima srca napisana s intelektualnom strogošću.
Alice Sebold, autorica romana Ljupke kosti

Nikad nisam mislila da će me roman o anksioznim švedskim intelektualcima toliko obuzeti da ću ga pročitati tijekom leta, no ovaj je uspio.
Lena Dunham

Ova je knjiga nevelika opsegom, no svaka riječ u njoj nabijena je značenjem. Svaka druga rečenica tako je mudra i duhovita da navodi da je se citira. Autoričin dar za dočaravanje atmosfere i emocija korištenjem sitnih, svakodnevnih nezgoda i nesporazuma upravo je izvanredan.
The Guardian

Lena Andersson na glasu je kao britka analitičarka političkih i kulturnih pojava, no njezin roman Namjerno zanemarivanje bavi se temom ljubavi. To je lucidna analiza zamršene psihologije ljubavnog odnosa.
M Magazine

Većina je žena proživjela ovu priču. Ali malo ih ju je prepričalo tako dobro.
Lionel Shriver, autorica romana "Moramo razgovarati o Kevinu"

Namjerno zanemarivanje povrjeđuje nas svojom inteligencijom i iskrenošću; tjera vas da se kolebate između prezira i suosjećanja za sva ljudska bića.
New Yorker, Page-Turner

Lena Andersson (rođena 18. travnja 1970. godine u Stockholmu) ugledna je, nagrađivana švedska spisateljica i kolumnistica najvećih švedskih dnevnih novina Dagens Nyheter. Roman "Namjerno zanemarivanje", njezin šesti po redu, nagrađen je 2013. godine najprestižnijom švedskom književnom nagradom August te književnom nagradom časopisa Svenska Dagbladet.

Godine 2016. dodijeljena joj je nagrada Lagercrantzen kao glasu razuma u iracionalnim vremenima. Živi u Stockholmu, gdje je smatraju jednom od najbritkijih nacionalnih analitičarki.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –