Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lena Andersson

Bez osobne odgovornosti

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Željka Černok
  • 05/2024.
  • 304 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533557755
  • Cijena: 22.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad glavna junakinja Ester Nillson susretne glumca Olofa Stena, smrtno se zaljubi. Olof ne taji da je oženjen, no on i Ester svejedno se počinju redovito sastajati. Olof otvoreno priznaje da ne želi napustiti ženu, ali mu pritom nimalo ne smeta veza s Ester. S druge strane, Ester je uvjerena da se stvari među njima mogu promijeniti, no nakon nekog vremena primorana je prihvatiti istinu: postala je druga žena, ljubavnica. Ipak, njezino se samozavaravanje nastavlja jer još uvijek vjeruje da se to može promijeniti, da će on napustiti ženu, tražeći u njegovim postupcima naznake da će se to jednom ipak dogoditi.

Kao i u prethodnom romanu, "Namjerno zanemarivanje", ne naučivši ništa iz prethodnog iskustva, Ester dokazuje da je ljubav slijepa, da zaljubljen čovjek često gubi i najosnovnije sposobnosti racionalnog prosuđivanja i postaje podložan neshvatljivom samozavaravanju.

Pogled oštar poput skalpela na vezu osuđenu na propast... duhovito, inteligentno... Svaka druga rečenica traži da bude podcrtana, otkriva neugodan djelić istine. — The White Review

Lena Andersson (rođena 18. travnja 1970. godine u Stockholmu) ugledna je, nagrađivana švedska spisateljica i kolumnistica najvećih švedskih dnevnih novina Dagens Nyheter. Roman "Namjerno zanemarivanje", njezin šesti po redu, nagrađen je 2013. godine najprestižnijom švedskom književnom nagradom August te književnom nagradom časopisa Svenska Dagbladet.

Godine 2016. dodijeljena joj je nagrada Lagercrantzen kao glasu razuma u iracionalnim vremenima. Živi u Stockholmu, gdje je smatraju jednom od najbritkijih nacionalnih analitičarki.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –