Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lena Andersson

Patkograd

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Željka Černok
  • 08/2009.
  • 194 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532322552
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Proza Lene Andersson redovito je politički i polemički obojena.

"Patkograd" donosi karnevalesknu sliku zapadnjačkog preobilja i površnosti, kombinacije konzumerizma i opsjednutosti zdravljem. Stanovnici grada koji je nekoć bio najugodnije mjesto za život bore se s prekomjernom težinom i s dijaboličnim izopačenjima životnih vrijednosti, a predsjednik je pokrenuo Operaciju Ahab - bijeli kit, za borbu protiv debljine.

To je put kojim nas autorica odvodi, estetikom stripa i logikom beckettovskog apsurda, u preispitivanje temelja zapadnjačkog društva.

***

Lena Andersson rođena je 1970. u Stockholmu. Od svojeg prvog romana "Var det bra sa?" (Je li bilo dobro, 1999) slovi za jednog od najoštrijih satiričara u Švedskoj, a napisala je i romane "Du är alltsà svensk?" (Dakle, ti si Šveđanka, 2004) i "Duck City" (2006). Također je društveno angažirana novinarka i kritičarka, zaposlena u dnevnom listu "Svenska Dagbladet", te kao urednica na radiju. Predstavnica je javnosti u odboru Vijeća za znanost i predsjednica udruge Humanisti.

Lena Andersson (rođena 18. travnja 1970. godine u Stockholmu) ugledna je, nagrađivana švedska spisateljica i kolumnistica najvećih švedskih dnevnih novina Dagens Nyheter. Roman "Namjerno zanemarivanje", njezin šesti po redu, nagrađen je 2013. godine najprestižnijom švedskom književnom nagradom August te književnom nagradom časopisa Svenska Dagbladet.

Godine 2016. dodijeljena joj je nagrada Lagercrantzen kao glasu razuma u iracionalnim vremenima. Živi u Stockholmu, gdje je smatraju jednom od najbritkijih nacionalnih analitičarki.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –