Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Frank McCourt

Angelin prah

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Zlatko Crnković
  • 02/2021.
  • 384 str., meki uvez
  • ISBN 9789531320801
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Iako objavljen 1996. godine, roman Franka McCourta "Angelin prah" postao je suvremenim klasikom zbog svoje pripovjedačke snage i dirljive priče o odrastanju. Već 1999. godine slavni redatelj Alan Parker roman je ekranizirao, a nova se izdanja, na brojim svjetskim jezicima, pojavljuju iz godine u godinu. I u Hrvatskoj je ovaj roman doživio tri izdanja, ali nakon dosta godina i brojnih upita čitatelja koji su željeli imati vlastiti primjerak, prijevod Zlatka Crnkovića ponovo izlazi na svjetlo dana.

McCourt pripovijeda priču o svojoj obitelji, jednoj od rijetkih koja se brzo nakon emigriranja u Ameriku vraća u Irsku u kojoj započinje neku vrstu križnoga puta, na kojem često nailazi na zatvorena vrata, ponekad čak i onih koja bi uvijek morala biti otvorena za ljude poput njih.

Frank McCourt roman je napisao spontano i bez velikih pretenzija, i iako se tema čini naizgled mučnom, autor piše bez osude, samosažaljenja i zlobe, mjestimice čak i duhovito. Čitatelj se veže za likove i priču i želi da mu knjiga traje što duže, a u tome uspijevaju samo rijetki pisci. Roman je odmah po objavljivanju doživio veliki uspjeh i osvojio prestižnu Pulitzerovu nagradu u kategoriji biografije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –