Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karen Dionne

Kći kralja močvare

  • Nakladnik: Sonatina
  • Prijevod: Nevena Erak Camaj
  • 03/2021.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9789534860168
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kad Helena Pelletier sazna da je otmičar, silovatelj i ubojica Jacob Holbrook, ozloglašeni Kralj močvare, pobjegao iz zatvora, počinje paničariti; Jacob je Helenin otac, a prije trinaest godina upravo ga je ona smjestila iza rešetaka. Sluteći da dolazi po nju i njezinu obitelj, nastoji ga preduhitriti i neovisno o policijskoj potrazi kreće u lov na njega.

"Kći kralja močvare" spisateljice Karen Dionne roman je vješto razrađene radnje, napisan glasom Helene koja se prebacuje između sjećanja o svojem djetinjstvu, slikovito opisanih kako bi objasnila svoje percepcijekao djeteta, te trenutačne nevolje u kojoj se nalazi. Jednakom kompleksnošću isprepliću se njezini konfliktni osjećaji spram oca te ubrzo postaje jasno da je otac na neki način i kao odraslu osobu drži u šaci. Njezina potraga kroz šumu iznova će je suočiti s već proživljenim strahom, a istodobno divljenje i gnušanje koje osjeća prema ocu natjerati je da preispituje samu sebe. Igra je ovo lovca i lovine (pri čemu je lovac ujedno lovina) s naglaskom na pokušaj glavnoga lika da pronikne u vlastiti identitet, strahove, želje i motivacije.

Radnja romana je potresna i ujedno inspirativna. Autorica je knjigu napisala poput iskusnog majstora trilera, nakon pomnog istraživanja i stvarajući atmosferu dostojnu filmskog uprizorenja, što potvrđuje činjenica da je njegovo snimanje počelo ove godine u režiji glasovitog Neila Burgera.

Roman je 2017. godine, kada je prvi put objavljen u Americi, proglašen trilerom godine prema izboru dva časopisa, Library Journal i Suspense.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –