Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Toshikazu Kawaguchi

Prije nego što se kava ohladi

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Branka Grubić
  • 03/2021.
  • 215 str., meki uvez
  • ISBN 9789531321044
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Prije nego što se kava ohladi" japanski je hit roman autora Toshikazua Kawaguchija upravo o propuštenim prilikama i drugim šansama, koji istražuje prastaro pitanje: Što biste promijenili da možete putovati u prošlost, još važnije, koga biste željeli susresti, možda posljednji put?

Funicula Funicula je neobičan tokijski kafić koji se nalazi u maloj neuglednoj uličici i već stotinu godina poslužuje pažljivo kuhanu kavu. Ali, ovaj kafić nudi kupcima jednu jedinstvenu uslugu: priliku za putovanje u prošlost. No, pravila su stroga. Tko god poželi putovati kroz vrijeme, mora se pridržavati pravila, inače će zauvijek ostati duh u kutu kafića. Najvažnije pravilo je da vremenski putnici moraju sjediti na točno određenim sjedalima i moraju se vratiti u sadašnjost prije nego što se kava ohladi. 

Kroz roman upoznajemo ljude u četirima arhetipskim odnosima - djevojku koja se želi suočiti s partnerom koji ju je ostavio, ženu čiji je suprug izgubio sjećanje zbog Alzheimerove bolesti, djevojku koja godinama nije razgovarala s mlađom sestrom i majku koja želi upoznati svoju kćer.

Tema ovog romana manje je putovanje kroz vrijeme, a više priča o običnim ljudima koji griješe, o ljubavi i, ne o gubitku, već o izgubljenoj prilici da se pogreške isprave. Iako ova knjiga možda izgleda kao bajka ona nam, između ostaloga, poručuje da ništa ne odlažemo za sutra, da sve obavimo odmah i sad i da to ne traje duže nego što kavi treba da se ohladi. U protivnom ćemo dugo žaliti za propuštenim prilikama koje su nam označile život. A čarobnih kafića nema baš na svakom uglu…

Sjajna priča o ljudskim odnosima, propuštenim prilikama i vječnoj snazi ljubavi.
The Gryphon

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –