Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
V. E. Schwab

Nevidljivi život Addie LaRue

  • Nakladnik: Sonatina
  • Prijevod: Jelena Pataki
  • 05/2021.
  • 532 str., meki uvez
  • ISBN 9789534860182
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Francuska, 1714. godine. Addie LaRue želi samo jedno: osloboditi se okova života u provinciji kako bi mogla sama gospodariti svojom sudbinom. U trenutku očaja ona sklopi pogodbu s vragom, koji joj zauzvrat obeća slobodu i vječnu mladost. No cijena toga je visoka: svatko koga susretne, ubrzo će je zaboraviti. I tako mlada žena započinje putovanje kroz stoljeća koje ju odvodi na različita mjesta iz europske povijesti, spoznavajući pritom tanku granicu između samoće i malodušnosti. 

Pustolovina je to u kojoj Addie LaRue pokušava ostaviti svoj trag u vremenu i prostoru, u povijesti i umjetnosti: ona je nepoznata muza starih majstora, bezimena ljepotica u pjesmama velikih pjesnika. No tristo godina kasnije, Addie u jednom antikvarijatu u New Yorku upoznaje mladića koji ju je zapamtio…

"Nevidljivi život Addie LaRue" je povijesno-fantastični roman, gorko-slatka ljubavna priča, no ujedno i hommage umjetnosti i umjetničkom nadahnuću. Uz faustovski zaplet te promišljanja o moralu i smislu života, ovaj roman nadilazi okvire žanra fantastike i ljepotom klasika jamči zadovoljstvo čitanja svakome tko ga uzme u ruke.

Za nekoga osuđenog na zaborav, Addie LaRue čudesno je nezaboravna, a njezina priča radosno je prizivanje besmrtnosti. - Neil Gaiman, autor romana Američki bogovi

V.E. Schwab američka je fantasy autorica najpoznatija po romanu "Vicious" iz 2013. godine, seriji "Shades of Magic" i fantastičnim knjigama za djecu i mlade objavljene pod imenom Victoria Schwab. Djela su joj prevedena na desetke jezika i adaptirana za film i televiziju. Kad ne progoni pariške ulice ili se vuće po engleskim brežuljcima, živi u Nashvilleu i obično je ušuškana u kut kafića, sanjajući čudovišta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –