Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vesna Hercigonja Novković Dubravka Kocijan Hercigonja

ADHD : Od predrasuda do činjenica

  • Nakladnik: Egmont
  • 03/2022.
  • 136 str., meki uvez
  • ISBN 9789531322133
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Čini li se da je sve više nemirne djece? Možda su samo previše uz ekrane pa im je koncentracija slabija. Čini li se da svaka škola ili vrtić imaju barem jednog hiperaktivca? Možda je to stvar lošeg odgoja. Jesmo li postali osjetljivi i počeli djeci koja iskaču iz okvira pronalaziti dijagnoze? Možda je to sve samo utjecaj Zapada, a situacija u Hrvatskoj je sasvim drugačija. Postoji li uopće ADHD ili je to nekakva moderna izmišljotina?

Na ova i brojna druga pitanja o ADHD-u i dječjem razvoju već preko 15 godina odgovaraju hrvatske stručnjakinje i osnivačice Centra za ADHD u hrvatskoj, Vesna Hercigonja Novković i Dubravka Kocijan Hercigonja. One su ujedno i autorice knjige ADHD: od predrasuda do činjenica u kojoj jednostavnim i lako razumljivim jezikom svima zainteresiranima predstavljaju što je ADHD zapravo i kako s njim živjeti.

Za svoju knjigu kažu: „Otkad smo prije petnaestak godina u sklopu naše Poliklinike osnovale Centar za ADHD, razgovarale smo s tisućama djece i njihovim roditeljima. Tijekom svih tih godina bilo nam je jasno da je ADHD i dalje velika nepoznanica. Svako dijete ima svoju priču, svako je dijete različito i posebno. Ali sva ona imaju i nešto zajedničko: zbog svoje su teškoće obilježena, njihovi roditelji su zbunjeni i frustrirani, mnogi nastavnici nedovoljno podržani ili educirani o radu s djecom s ADHD-om i ovisni o vlastitoj snalažljivosti. Ovo je knjiga za sve njih.»

Ovaj priručnik za roditelje, djecu, nastavnike, odgojitelje, zdravstvene djelatnike i sve one koji su se suočili s dijagnozom ADHD-a u bližoj okolini razbija mnoge predrasude o ADHD-u i donosi provjerene činjenice iz suvremene znanosti i dugogodišnjg iskustva autorica. Knjiga donosi pregled ADHD-a, od povijesti i uzroka poremećaja, preko kliničke slike, do načina dijagnostike i tretmana. Budući da ADHD može postojati i u adolescenciji i odrasloj dobi, autorice se bave njegovim specifičnostima u svim dobnim skupinama.

Vrijednost je ove knjige u osobnom doprinosu autorica, koje donose brojne životne primjere iz vlastite prakse i okoline koja je čitateljima bliska. Saznajte više o tome koliko je uloga okoline bitna u tretmanu osobe s ADHD-om i pronađite brojne savjete o životu s ADHD-om u ovom sveobuhvatnom priručniku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –