Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jordan B. Peterson

Mape značenja : Arhitektura vjerovanja

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Valentino Findrik
  • 06/2022.
  • 640 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532357585
  • Cijena: 51.63 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prije nego što je objavio svjetski bestseler "12 pravila za život" koji ga je učinio planetarno poznatim intelektualcem, klinički psiholog Jordan Peterson više je od petnaest godina promišljao i stvarao svoje temeljno djelo "Mape značenja", u kojem je na sustavan i originalan način postavio teorijske temelje za ideje koje su mu donijele svjetsku slavu.

Kako to da su ljudi različitih kultura i epoha stvarali posve slične mitove i priče? Što nam to govori o ljudskom umu, moralnosti, naravi i strukturi samoga svijeta? Knjiga "Mape značenja" istražuje i uvjerljivo argumentira poveznice između onoga što nam moderna neuropsihologija govori o ljudskom mozgu i onoga što nam od pamtivijeka poručuju drevni rituali, mitovi i religijske priče. Petersonova ambiciozna interdisciplinarna odiseja vodi tako čitatelja kroz bogatstvo arhaične i moderne misli, spajajući neuropsihologiju, kognitivnu znanost, književnost i jungovske pristupe mitologiji i narativu.

Čineći drevne spoznaje i značenje mitova dostupnima kritičkom modernom umu, ovo vrhunsko djelo bit će obogaćujuće za sve koje zanimaju temelji ljudskoga iskustva i mudrosti, a dragocjene nove uvide pružit će i mnogobrojnim poznavateljima misli Jordana Petersona.

 

Knjiga Jordana Petersona briljantno je proširenje našega razumijevanja ljudske motivacije… Peterson je napravio sintezu brojnih istraživanja i teza iz stručne literature, u rasponu od neuroznanosti do arheologije. Te spoznaje usklađuje sa spisima autora kao što su Jung, Nietzsche, Dostojevski i Solženjicin. Ova je knjiga prepuna brižnih detalja: refleksije, promišljenosti, pažljiva proučavanja, strastvene želje za razumijevanjem. Divno djelo.
Sheldon H. White, Sveučilište Harvard

Ova knjiga odražava piščevu duboku moralnost, ali i golemu erudiciju na mnoštvu različitih područja, od kliničke psihologije do Svetoga pisma, ima tu i puno osobne duhovne potrage i iskustava…
Montreal Gazette

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –