Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio

Zdravo Marijo

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Branko Jozić
  • 10/2018.
  • 136 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532356243
  • Cijena: 13.01 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Zdravo, Marijo, milosti puna"... ovako započinje molitva koju kršćani nauče već kao djeca i koja im se posebno u teškoćama vraća na usne i navire u srcima.

Nakon što je u knjizi "Oče naš" protumačio molitvu Gospodnju, u ovoj novoj knjizi papa Franjo govori o Marijinu otajstvu tumačeći redak po redak molitvu Zdravo, Marijo u živu i plodnu razgovoru s teologom i zatvorskim kapelanom don Marcom Pozzom koji je bio Papin sugovornik i u prethodnoj knjizi.

"Bog pozdravlja jednu ženu, pozdravlja je velikom istinom: 'Ja sam te ispunio svojom ljubavlju, ispunio sam te sobom i kao što si puna mene, bit ćeš puna mojega Sina, a potom sve djece Crkve.' Ali milost ne završava tu: Gospina ljepota ljepota je koja daje plod, to je ljepota majke" razlaže papa Franjo u svojoj novoj knjizi. "Marija je normalnost, ona je žena koju svaka žena na ovomu svijetu može nasljedovati": "Radila je, nabavljala namirnice, pomagala je Sinu, pomagala mužu." A ipak, ova "normalna" žena postaje sredstvo novoga stvaranja, novoga saveza: "početak novoga stvaranja jest dijalog između Boga i samo jedne žene". Upravo žena i njezina uloga središte je Papina promišljanja: "Crkva je žena, Crkva nije muško. Mi klerici smo muškarci, ali nismo mi Crkva."

U drugomu dijelu knjige "Zdravo, Marijo" ulazi u zatvor, kao znak i sredstvo obraćenja i utjehe, posvjedočenih dirljivom ispovijesti  obraćenja zatvorenika osuđenog zbog ubojstva.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –