Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Clive Staples Lewis

Četiri ljubavi

  • Nakladnik: Verbum
  • Prijevod: Marija Pavlin
  • 12/2012.
  • 175 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532353099
  • Cijena: 15.66 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga "Četiri ljubavi" poznatoga engleskog pisca C. S. Lewisa, čitateljima već poznatog po knjigama "Pisma starijega đavla mlađem", "Kršćanstvo nije iluzija" i "Velika rastava", na izniman način progovara o ljubavi.

"Četiri ljubavi" prikazuje četiri vrste ljudske ljubavi: storge – privrženost, philia – prijateljstvo, eros – zaljubljenost i agape – karitas ili milosrdnu ljubav. Ova je knjiga mudro, nježno i iskreno razmišljanje o vrlinama i izazovima ljubavi, a u sebi sabire bogatstvo sadržaja i izvora od Biblije i svetoga Augustina pa sve do Jane Austin.

Poglavlje o milosrdnoj ljubavi možda je i najbolja stvar koju je Lewis ikada napisao o kršćanstvu. Njegov opis kršćanstva ovdje nije ništa manje snažan i uvjerljiv nego u knjizi "Kršćanstvo nije iluzija" ili "Problem boli", ali je u knjizi "Četiri ljubavi" daleko manje zabrinut za čitateljev odgovor i zbog toga daleko uvjerljiviji nego u bilo kojoj od svojih apologetika.

"Četiri ljubavi" knjiga je koja istražuje prirodu ljubavi, donoseći snažna i poticajna razmišljanja o jednoj od najutjecajnijih emocija u čovjekovu životu.

***

Clive Staples Lewis
(1898. -1963.) prvi dio života ateist, obraća se na kršćanstvo u 31. godini i o tome piše autobiografsku knjigu "Iznenađen radošću" ("Surprised by Joy"). Na Sveučilištu u Oxfordu doktorirao je na polju klasične filologije i filozofije, a sveučilišni profesor bio je na Oxfordu i Cambridgeu. Kao sveučilišni profesor i pisac svojim djelovanjem na predavanjima, spisima i konferencijama na radiju, te svojom dubinom, radikalnošću i duhovitim stilom osvojio je mnoge simpatije i sljedbenike.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Četiri ljubavi - C. S. Lewis –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –