Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Maria Turtschaninoff

Maresi : Kronike iz Crvenog samostana

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Željka Černok
  • 09/2022.
  • 224 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533555843
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Na otoku usred oceana, izoliran od svijeta, nalazi se Crveni samostan, čije stanovnice slijede sveta učenja prve Majke. Samo je pripadnicama ženskog roda dopušten pristup otoku, svaka od njih bit će dočekana s dobrodošlicom i bit će joj pružena zaštita od progona, zlostavljanja i gladi. Kad stupi na otok, Maresi je tek trinaest godina, došla je u Crveni samostan tražeći utočište od siromaštva i gladi... 

"Maresi" je mračna, moćna i originalna knjiga, koja se ističe izbrušenim stilom kakav se rijetko susreće u ovom žanru. Autorica se koristi tradicionalnim elementima ženske magije da bi postigla dramatske učinke u ovom uzbudljivom feminističkom romanu o prijateljstvu, sestrinstvu i hrabrosti. 

"Maresi" je prva knjiga iz trilogije "Red Abbey Chronicle" Marije Turtschaninoff, nagrađena prestižnim nagradama: atmosferična, snažna vizija koja upečatljivo dočarava svijet tako različit od našeg, a ipak tako uznemirujuće poznat.

Ondje gdje fantasy naslovi za mlade počinju pomalo jedan drugome nalikovati, Maresi se ističe zapanjujućom originalnošću i zastrašujućom plauzibilnošću opasnog svijeta koji stvara. – Telegraph

Ovaj je roman ujedno i suvremen i bezvremen. Njegov nepokolebljivi feminizam odlučan je u svojoj modernosti, prizivajući niz djela od Zemljomorja Ursule Le Guin iz 2001. do Disneyjeva Snježnog kraljevstva. Istovremeno se doima autentično drevnim i mitskim. – The Guardian

Maria Turtschaninoff, finsko-švedska autorica romana za mlade poznata je po svojim atmosferičnim, lirskim distopijskim romanima, nadahnutima poviješću, sa snažnim protagonisticama. "Maresi" je prva knjiga iz njezine trilogije "Red Abbey Chronicle". Nagrađena je prestižnim nagradama: Finlandia Junior Prize, Swedish YLE Literature Prize, Society of Swedish Literature Prize (dvaput), a bila je i finalistica nagrade Astrid Lindgren Memorial Award. Uz J. R. R. Tolkiena omiljeni su joj autori i Philip Pullman, Ursula K. Le Guin i C. S. Lewis.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –