Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Hunter Clarke Fields

Odgajanje dobrih ljudi

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Petra Štrok
  • 08/2022.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789531324090
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kao roditelj nastojite pružati primjer ljubaznosti, suosjećanja i strpljenja u interakciji sa svojom djecom. Ali, nijedan roditelj nije savršen, a u teškim ili stresnim trenucima možda reagirate na načine koji se ne podudaraju s vašim idealnim modelom roditeljstva – primjerice, vikanjem. Niste sami. Roditeljske su reakcije često duboko ukorijenjene i vjerojatno ste ih naučili od svojih roditelja. Kako prekinuti taj krug i biti roditelj, ali i osoba kakva želite biti? 

Prepuna praktičnih savjeta, knjiga "Odgajanje dobrih ljudi" može vam pomoći da ostanete uzemljeni – čak i tijekom najgorih djetetovih izljeva bijesa – i odgovorite na njih konstruktivno i suosjećajno. Osim toga, naučit ćete sve što je potrebno za izgradnju odnosa s djetetom temeljenog na ljubavi i uzajamnom poštovanju. Kada djeca vide da roditelji reagiraju ljubazno i strpljivo, ona se uče ljubaznosti. Ovaj vodič pomoći će vam da shvatite kako mijenjanje vaših vlastitih „automatskih reakcija“ može imati dugoročan pozitivan učinak – ne samo na vas i vašu djecu, nego i na buduće naraštaje. Izbjegnite roditeljske zamke i odgojite dobre ljude!

Hunter nas ne ostavlja u neizvjesnosti nejasnim ili generičkim savjetima. Ova je knjiga prepuna pitanja osmišljenih da čitatelje dovedu do njihovih vlastitih zaključaka i uvida, kao i praksi temeljenih na iskustvu, kao što su svjesna meditacija i ljubazna dobrohotnost, oslobađanje od negativnih misli, moć govorenja “da” našim iskustvima te specifične prakse refleksivnog slušanja. Hvala joj na tome, jer je to upravo ono što je mnogima od nas potrebno. – Dr. sc. Carla Naumburg

Pročitaj ulomak!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –