Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anders Hansen

U potrazi za srećom : Zašto se osjećamo tako loše kad nam je tako dobro?

  • Nakladnik: Egmont
  • Prijevod: Mirjana Paić Jurinić
  • 01/2023.
  • 192 str., meki uvez
  • ISBN 9789531325189
  • Cijena: 16.99 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Depresivni ste i tjeskobni? S vama je sve u redu, tvrdi znanost. Knjiga „U potrazi za srećom“ otkrit će vam zašto je u redu da se ponekad osjećate loše i kako osnažiti svoje mentalno zdravlje.

Sve ste pokušali, ali i dalje se osjećate loše? Možda problem nije u vama. Švedski psihijatar dr. Anders Hansen tvrdi da razlog zbog kojeg se osjećate loše leži u samoj biologiji vašeg mozga te da tjeskobna i depresivna stanja u koja ponekad zapadnete imaju važnu evolucijsku funkciju. Njegova nova knjiga „U potrazi za srećom“ donosi praktične savjete i rezultate znanstvenih istraživanja koja će vam pomoći da osnažite mentalno zdravlje i osjećate se bolje.

Dr. Hansen u knjizi daje dobro poznate savjete o zdravoj prehrani, važnosti tjelovježbe, mnoge druge kojih ste već svjesni, no ako ste se ikada pitali zašto ih ne uspijevate slijediti, evo odgovora iz knjige: „Po prirodi smo lijeni. Naši bi preci pomislili da nam nisu sve na broju kad bi otkrili da se znojimo samo da bismo dotrčali na mjesto s kojeg smo krenuli.“ No, naši preci živjeli su drugačijim životom nego mi danas. Današnje društvo dovelo je udobnost do maksimuma, živimo dulje i zdravije no ikad prije, a cjelokupno znanje i beskrajni izvori zabave uvijek su od nas udaljeni tek nekoliko klikova mišem. S druge strane, premalo spavamo, živimo pod stresom, usamljeni smo i uspoređujemo se s drugima na društvenim mrežama. Imperativ sreće posvuda se naglašava, a rijetko tko je uistinu uspijeva dohvatiti.

U svojoj revolucionarnoj knjizi Dr. Hansen iznosi nekoliko fascinantnih teza, od kojih je najzanimljivija da, suprotno našim uvjerenjima kako nešto s njim nije u redu, napadaj panike znači da naš mozak funkcionira baš kako treba. Pokazuje nam i da nismo stvoreni kako bismo cijelo vrijeme bili sretni – da je tako, naši preci jednostavno ne bi uspjeli preživjeti. Praktičnim smjernicama i zanimljivim primjerima, autor objašnjava kako naš um funkcionira i budi nadu da se uistinu možemo bolje osjećati u današnjem stresnom, digitalno povezanom svijetu. 

Knjiga “U potrazi za srećom” prevedena je na čak 34 jezika i prodana u više od milijun primjeraka. Iako se po naslovu knjige može zaključiti da će vam ova knjiga pomoći u potrazi za srećom, ona nudi nešto sasvim suprotno – alate koji će vam pomoći da pronađete smisao u svakodnevici u kojoj se čini da je sreća uvijek nadohvat ruke, ali i kako da upravo u toj spoznaji pronađete mir i trajno zadovoljstvo. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –