Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Friedrich Achleitner

Prolazno

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Igor Crnković
  • 04/2023.
  • 284 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401577
  • Cijena: 19.78 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Književni prvijenac "Prolazno" Huberta Achleitnera mudar je i melodičan roman o ljubavi, čežnji i prolaznosti sreće. Maria je nestala. Herwig, s kojim je u braku bila gotovo trideset godina, već mjesecima ne zna ništa o njoj. Činjenica da je dala otkaz i uzela njegov Volvo barem ostavlja nadu da je još uvijek živa. Ali što se dogodilo s njihovim brakom, ljubavi, zajedničkim životom? Hubert Achleitner šalje svoje likove na pustolovno putovanje koje ih vodi od austrijskih planina, preko čitave Europe, sve do Grčke. A koje za oboje ponajprije predstavlja vrlo emotivno putovanje u vlastitu nutrinu. Flüchtig govori o pogrešnim odlukama, sudbonosnim događajima i spremnosti na preuzimanje rizika. 

„Susreti s tim ljudima bili su prolazni poput trzava ritma buzukija. A ipak, svatko od njih ostavio je u mom srcu melodiju koja i dalje vibrira.“

Hubert Achleitner, ponajprije poznat kao glazbenik pod umjetničkim pseudonimom Hubert von Goisern, rođen je u Bad Goisernu 1952. godine. Smatra se najistaknutijim predstavnikom suvremene etnoglazbe i začetnikom takozvanog alpskog rocka. Osebujna interpretacija glazbe iz alpskih krajeva stilski je raznolika i inspirirana drugim kulturama. Njegova turneja „Linz Europa Tour 2007.-2009.“ sve do danas smatra se jednim od najvećih prekograničnih glazbenih projekata našega vremena. U pauzi nakon brojnih putovanja po svijetu i uspješnih turneja, pod svojim pravim imenom objavio je svoj prvi roman u svibnju 2020. „Flüchtig“ (Prolazno), koji je ubrzo postao bestselerom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –