Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Birgit Birnbacher

Ono od čega živimo

  • Nakladnik: Leykam international
  • Prijevod: Igor Crnković
  • 09/2024.
  • 228 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533401874
  • Cijena: 22.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jedna jedina pogreška katapultira Juliju s posla medicinske sestre natrag u njezin stari život na selo. Izgleda da je tamo još gore: više ne postoji tvornica u kojoj je radila polovica sela. Otac je u zabrinjavajućem stanju, majka je nakon godina žrtvovanja ostavila njega i mlađeg brata te se odvažila na nov početak. Čim je Julija upoznala Oskara, koji se u selu odmara od srčanog udara, spopadne je zavist. Oskaru je dodijeljen minimalac na godinu dana i kuje planove. A što bi Julia trebala planirati?

Austrijska sociologinja i književnica Birgit Birnbacher (r. 1985.), dobitnica književne nagrade „Ingeborg Bachmann“ za 2019. godinu, u svojem romanu "Ono od čega živimo" progovara o gorućim društvenim temama. "Roman je to o problemima modernog svijeta rada, ženski roman, obiteljski roman. Ispričan istovremeno jasnim ali i poetskim jezikom.“ (Daniela Hungbauer, Augsburger Allgemeine).

Birgit Birnbacher (Schwarzach im Pongau,1985.) austrijska je sociologinja i književnica. Radila je kao socijalna radnica i sudjelovala je u humanitarnim akcijama u Etiopiji i Indiji. Njezin debitantski roman "Wir ohne Wal", objavljen 2016. godine, priskrbio joj je književnu nagradu Fondacije Jürgen Ponto, nagradu Rauriser Förderungspreis i nagradu Theodor Körner Förderpreis. U godini 2019. zbog svoje je proze nagrađena prestižnim priznanjem Ingeborg Bachmann Prize. S romanom "Ja na svojoj strani", izvorno objavljenim u ožujku 2020., nominirana je za nagradu German Book Prize 2020 i ne silazi s ljestvica čitanosti u Austriji. Živi i radi u Salzburgu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –