Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Božo Skoko Zvonimir Frka-Petešić

Croatia in 30 stories

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Michael Durgo
  • 07/2024.
  • 134 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533557496
  • Cijena: 20.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

This book will offer you a unique insight into Croatia, the character traits of its people and their way of life. You will learn many anecdotes about Croatia's islands, its exuberant nature of sporting exploits, traditions and innovations. You will discover the history and present of this booming country on the Mediterranean shores of Central Europe.

You may be surprised to learn why Croatian cafes are so busy; why the Swedes kept their children in line with scary stories about the Croats; why the Croats are the world record holders in organ donation; how they were the first in Europe to benefit from public electric lighting; why Croatia was one of the first countries of Catholic heritage to recognize Islam as a traditional religion.

Božo Skoko redoviti je profesor strateškog komuniciranja na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i gostujući profesor javne diplomacije na veleučilištu Edward Bernays te publicist i komunikacijski stručnjak. Suutemeljitelj je Millenium promocije (MPR), jedne od vodećih i najstarijih agencija za komunikacijski menadžment u Hrvatskoj. Bivši je novinar i urednik Hrvatske radiotelevizije. Autor je osam knjiga, uključujući sveučilišni udžbenik "Strateško komuniciranje država" te uspješnice "Kakvi su Hrvati" (2016.), "Hrvatski velikani" (2014.) te "Hrvatska i susjedi" (2010.). Rođen je u Ljubuškom 1976. godine.

Zvonimir Frka-Petešić dugogodišnji je hrvatski diplomat i veleposlanik, koji od 2017. obnaša dužnost predstojnika Ureda predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića. Bio je voditelj Službe za javnu diplomaciju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Uredio je niz izdanja o Hrvatskoj i njezinu europskom putu, uključujući Hrvatska, zemlja i ljudi (Leksikografski zavod, 2013.). Priredio je mnogobrojne međunarodne izložbe i manifestacije posvećene hrvatskoj kulturnoj i prirodnoj baštini te je autor više od stotinu geopolitičkih zemljovida o ratu u Hrvatskoj i BiH, objavljenih u stručnoj literaturi i francuskim medijima. Rođen je u Parizu 1969. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –