Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Leksikon temeljnih religijskih pojmova : Židovstvo, kršćanstvo, islam

 • Nakladnik: Prometej
 • Nakladnik: Svjetska konferencija religija za mir
 • Urednik: Adel Theodor Khoury
 • Prijevod: Nedeljka Paravić ... [et al.]
 • 12/2005.
 • 584, tvrdi uvez
 • ISBN 953646022X
 • Cijena: 75.65 eur
  Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
 • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Riječ je o leksikonu koji želi ponuditi prvu pouzdanu informaciju o temeljima triju monoteističkih religija - o njihovim glavnim učenjima, o temeljnim vrijednostima i normama, o oblicima njihove pobožnosti i religijske prakse. Na 584 stranice abecednim redom, prikazana su temeljna učenja triju religija, ključne riječi i univerzalne vrijednosti. Svaki je osnovni pojam raščlanjen u tri dijela - prema svom židovskom, kršćanskom i islamskom sadržaju i značenju.

Nakon svakog religijskog pojma nalazi se popis referentne literature. Na kraju rječnika nalazi se kronološka (sinoptička) tablica židovstva - kršćanstva - islama, koja obuhvaća razdoblje od 1991. prije Krista do kraja XX. stoljeća.

Leksikon je prijevod njemačkog originala - "Lexikon Religioeser Grundbegriffe Judentum - Christentum - Islam", koji je djelo 33 autora, sveučilišnih profesora, eminentnih stručnjaka za religijske znanosti i ekumenizam. Glavni urednik i redaktor Leksikona je Adel Theodor Khoury, profesor na katoličkom Teološkom fakultetu Sveučilišta u Muensteru, a hrvatskoga izdanja Božo Rudeš.

Adel Theodor Khoury (Libanon, Tebnine, 1930.) do stjecanja statusa emeritusa 1993. bio je profesor Katoličko-teološkog fakulteta Wilhelms-Sveučilišta u Muensteru. Jedan je od najpoznatijih prevoditelja Kurana na njemački jezik. Objavio je više knjiga, uz ine, "Leksikon islama" te "Svjetske religije i etika".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –