Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Svaka priča na svoj način : Hrvatska ženska kratka priča : Večernji list, 1964-2004.

  • Nakladnik: Naklada MD
  • Urednik: Tomislav Sabljak
  • 05/2006.
  • 347 str., meki uvez
  • ISBN 953217110X
  • Cijena: 19.91 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Opća je konstatacija da su žene danas masovno "propisale" i u svijetu i kod nas. Nekada su, i ne tako davno, propuštane kroz malo vrata u književnosti, dok sada one diktiraju ukus čitalačke publike, one su najbolji proizvođači bestselera. Osobno, nisam nikada bio sklon da o Marguerite Yourcenar, Agathi Christie, Mariji Jurić Zagorki, Edith Sitwell, Nathalie Sarraute, Erici Jong ili Simone de Beauvoir razmišljam sa stanovišta granice spolova, niti se slažem s mišljenjem da je "žensko pismo" pokušaj da se "uskrisi potisnuta ženskost".

U ovom izboru nalazi se 45 autorica i 55 priča, koje su tiskane u Večernjem listu od 1964. do 2004. Toliko različitih glasova u ovom orkestru kratke Večernjakove ženske priče dokaz je sposobnosti da se instaliraju različiti strukturalni obrasci, da se promoviraju različite autorske tehnike, da se zagrize u društveno tkivo i osjeti gorki okus vremena i istovremeno aktiviranjem emocija "verbalizira san" o ljudskoj sreći.
Tomislav Sabljak

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –