Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Senko Karuza

Ima li života prije smrti?

  • Nakladnik: Naklada MD
  • 03/2005.
  • 112, meki uvez
  • ISBN 9532170901
  • Cijena: 90.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Baveći se područjima skrivenog i nedopuštenog svijeta, knjiga priča Senka Karuze tematizira u njegovu pisanju već opsesivne motive trajnosti i nepouzdanosti životnih senzacija... Duhovito i cinično ispisivane zabranjene ljubavi, iznenadni zapleti na periferiji svakodnevice, toponimi djetinjstva, otoka i grada razotkrivaju se kao dio naših poluzaboravljenih intimnih pustolovina. Ako je prva Karuzina knjiga "Busbuskalai" osvojila čitatelje i privukla pažnju kritike, "Ima li života prije smrti" ide još dalje – uznemirava žešće i oporije čežnjom za nekim drugim prostorima egzistencije, za radošću koja izmiče ili je više nema. Nove priče u knjizi Senka Karuze Ima li života prije smrti imaju ono nešto – mjeru pripovjedačke samosvijesti i ozbiljnosti, samoironičnosti i tragičnosti, zapitanosti i slobode – dakle, imaju snagu u knjizi sumnje, ironije, smijeha i straha...

Senko Karuza rođen je u 1957. u Splitu. Djetinjstvo je proveo na otoku Visu. Školovao se u Visu, Splitu i Zagrebu. Studirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je u mnogim novinama i časopisima. Priče su mu uvrštene u razne antologije, preglede i izbore te prevođene na strane jezike.

Objavio: "Busbuskalai" (1997), "Ima li života prije smrti" (2005), "Tri krokodila" (s B. Čegecom i M. Mićanovićem, 2005), "Vodič po otoku" (2005) i "Kamara obscura" (2010). Izdavačka kuća Profil objavila je 2007. Karuzine sabrane priče pod naslovom "Teško mi je reći".

Senko Karuza je direktor Književnog festivala Mare, Mare! i osnivač neformalnog Multimedijalnog mobilnog centra za istraživanje alternativnih načina preživljavanja na malim i pučinskim otocima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –