Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Senko Karuza

Vodič po otoku

  • Nakladnik: Naklada MD
  • 11/2005.
  • 127, meki uvez
  • ISBN 9532171096
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga priča Senka Karuze "Vodič po otoku" uvod je u putovanje gdje se za čitatelja-turista rasprostire mreža od stvarnosti, činjenica i događaja: presudnih, vidljivih i nevidljivih, svakodnevnih i nesvakidašnjih… Sublimirajući ono što se događa otoku i otočanima, ali i nama, na kontinentima, pripovjedač nas vodi kroz snove o vječnoj čežnji za novim ili barem drukčijim životom.

Opisujući koordinate jednog otoka, on govori o svim drugim otocima, o prostoru, snazi i veličini Mediterana… More je istodobno granica ulaska i izlaska, granica opstanka, samoće ili dosade, čežnje za drugim – presudna točka svijeta u kojem su svi i nagrađeni i kažnjeni.

Priče u novoj knjizi Senka Karuze govore o smiješnom i tužnom, radosnom i uzvišenom, tragičnom i banalnom, o onome što se događa pustolovima, putnicima i onima koji misle da nikada neće napustiti rodni prostor. Govoreći u ime zajednice, rekonstruirajući prošlost i uzimajući glas "m“, pripovjedač nas vodi po otoku žestoko i silovito - na rubu pamćenja i odrastanja, definitivnog ostanka ili odlaska.

Senko Karuza rođen je u 1957. u Splitu. Djetinjstvo je proveo na otoku Visu. Školovao se u Visu, Splitu i Zagrebu. Studirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je u mnogim novinama i časopisima. Priče su mu uvrštene u razne antologije, preglede i izbore te prevođene na strane jezike.

Senko Karuza je direktor Književnog festivala Mare, Mare! i osnivač neformalnog Multimedijalnog mobilnog centra za istraživanje alternativnih načina preživljavanja na malim i pučinskim otocima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –