Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Slobodni udarac : Nogometne priče

  • Nakladnik: Fraktura
  • 10/2006.
  • 217 str., meki uvez
  • ISBN 9537052893
  • Cijena: 89.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Jedanaest pisaca, jedanaest priča, jedanaest sudbina. Slobodni udarac zbirka je novih jedanaest pripovjedaka napisanih samo za ovu prigodu. Od djetinjstva i napucavanja lopte po livadama, amaterskih klubova, vještih prevaranata, velikih namještaljki, igara u svlačionici, preko trudnoće, uživanja u igri i gledanju, pa sve do reinkarnacije i novog života. Igra jedanaestorice protiv jedanaestorice na travnjaku, s ciljem da se postigne pogodak više od protivnika naizgled je jednostavna filozofija koja se za divno čudo može primijeniti na većinu stvari u životu.
"Slobodni udarac" potvrđuje kako je lopta sveprisutna i kako je magija igre jednaka magiji pisanja.

11 autora koji su s nama podijelili priče uvoj zbirci su: Julijana Matanović («Udarac u psihu»), Svjetlan Lacko Vidulić («Finale»), Goran Tribuson («Moj brat Puškaš»), Borivoj Radaković («Gol»), Jurica Pavičić («Opća povijest nogometa»), Boris Beck («Otišao je kao pobjednik»), Delimir Rešicki («Maćuhice i laka konjica»), Gordan Nuhanović(«Cibalizacija»), Simo Mraović («Bijeli anđeli»), Boris Dežulović («Bijela točka») i Milana Vuković Runjić («Kotač sudbine ili kratki susret s Čakravartijem»).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

Link • 15.02.2010.

Hrvatski jezični portal

– Pretraži sve knjige –