Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Neil McCormick U2 U2

U2 o U2

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Marko Maras, Damir Biličić i Lucija Horvat
  • 11/2006.
  • 320 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9531787867
  • Cijena: 39.68 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U2 i njihov menadžer Paul McGuinness, kroz «U2 by U2» i slike iz vlastite zbirke uvode nas u skriveni svijet najveće rock grupe našeg doba. Grozne frizure, još gori mamurluci, molitvena okupljanja i divlje zabave, susreti s predsjednicima i papom, intimni trenuci nastajanja svih njihovih klasičnih pjesama: sve je okupljeno u ovoj knjizi, pisanoj pod nadzorom same grupe U2 s jednakim stilom, nepogrešivom preciznošću i strašću za esenciju koji su nam tako poznate iz njihove glazbene karijere. U njoj članovi grupe iskreno i otvoreno progovaraju o tome kako su počeli, kako su nastajali njihovi najveći hitovi te kako su se razvijali - kao pojedinci, ali i kao grupa koja još uvijek vjeruje kako rock može promijeniti svijet.

Godine 1975., četiri tinejdžera iz Škole Mount Temple u Dublinu, okupilo se pretrpanoj kuhinji kako bi porazgovaralo o stvaranju grupe. Bubnjevi su jedva stali u sobu, vodeći je gitarist svirao na gitari iz kućne radinosti, basist jedva da je znao svirati, a nitko nije želio biti pjevač. Više od trideset godina kasnije, Bono, The Edge, Adam Clayton i Larry Mullen Jr. još su zajedno, povezani snažnim osjećajem odanosti, strastvenim idealizmom i usrdnom vjerom u moć rock and rolla da promijeni svijet.

U epskom putovanju koje ih je iz Dublina odvelo na mnoge svjetske stadione, U2 je prodao preko 130 milijuna albuma, zauzeo prvo mjesto top-ljestvica diljem svijeta, uveo revoluciju u nastupe uživo, predvodio političke kampanje i stvarao glazbu koja je odredila naše doba. Knjiga U2 o U2 u kojoj članovi grupe iskreno i otvoreno progovaraju o tome kako su počeli, kako su nastajali njihovi najveći hitovi te kako su se razvijali - kao pojedinci, ali i kao grupa koja još uvijek vjeruje kako rock može promijeniti svijet.

Uz ovo, u prodaji će se moći naći i 300 komada posebnog, tzv. «deluxe izdanja» koje će koštati 299,00 kn, isto kao i sama knjiga, ali će uključivati i najnoviji singl grupe U2, nastao u suradnji s grupom Green Day: «The Saints are Coming». Ovaj će se singl u cijelom svijetu prodavati samo 7 dana, nakon čega se povlači iz prodaje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –