Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nada Rocco

Moje sirove strasti

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • 06/2014.
  • 112 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533320205
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Moje sirove strasti", nova kuharica poznate glumice Nade Rocco govari o njezinom putu prema zdravoj hrani, dugogodišnjem proučavanju knjiga o sirovoj prehrani i prihvaćanju ideje žive, netretirane hrane s kojom se prije puno godina susrela. Otkriće blagotvorno djelovanja sirove hrane na naše fizičko i psihičko zdravlje označava snažan zaokret i u Nadinom privatnom životu, te upravo zato ona želi svoje tajne podijeliti s nama.

Premda se ova knjiga naziva "kuharicom", u njoj se ništa termički ne obrađuje. Ona zapravo govori o pripremi hrane kao takve - sirove, netaknute i pune prirodnih enzima, onako kakvom i treba biti, jer joj životna vrijednost još nije "upropaštena grijanjem, sušenjem, kuhanjem, konzerviranjem i pročišćavanjem." Autorica dodaje kako se nada kako će doći dan "kad će naš svijet prepoznati tu jednostavnu činjenicu."

Ono što je najbolje od svega, osim očiglednih nutricionističkih i zdravstvenih prednosti ovakve prehrane, ona je i iznimno ukusna. Tako se u ovoj sirovojedskoj kuharici skrivaju raznoliki recepti – od sokova, kašica, doručaka, salata i preljeva, juha, jela od povrća, slastica i torta do prirodne kozmetike (koja je naravno jestiva).

U Mojim sirovim strastima riječ je o jednoj vrsti zavođenja. Ali kakvog? Više nije nikakva tajna da zdrava prehrana može bitno utjecati na naš život i da je pažljivo odabrana i pripremljena sirova hrana itekako slasna i ukusna. No ono što nas sputava da joj se posvetimo i iz svog jelovnika izbacimo hrpu štetnih sastojaka i tradicionalnih pripravaka je strah da ćemo se odreći užitka. E, pa nije tako. Dapače, novu ćemo hranu zavoljeti još više kad se počnemo osjećati bolje, kad se riješimo loših i nametnutih navika i kad shvatimo da i u sirovoj hrani možemo, kao ja, strasno uživati.

— Nada Rocco

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –