Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 01.09.2005.

Novi Terry Eagleton u Algoritmu

Iz Algoritmove tvornice knjiga izašla je najnovija knjiga Terryja Eagletona, jednog od najcjenjenijih teoretičara književnosti na svijetu. U knjizi «Teorija i nakon nje» (2004), Eagleton razvija svoje stare neomarksističke ideje u novom svjetlu - raspravljajući, među ostalim, o stanju u kojem se postmodernizam danas nalazi- «mrtav je, ubio ga je globalni kapitalizam»...
Najava • 10.09.2005.

Promocija knjige «Al- Qa'idin džihad u Europi: Afganistansko-bosanska mreža»

Naklada Ljevak vas poziva na predstavljanje knjige «Al-Qaidin džihad u Europi: Afganistansko-bosanska mreža» Evana F. Kohlmanna, analitičara terorizma, koja će se održati u subotu, 10. rujna u 12 sati u KIC-u, Preradovićeva 5.
Vijest • 27.08.2005.

Kritičar koji prezire klanove

Rade Jarak, glavni urednik elektroničkog magazina za književnost Knjigomat , predstavio je svoga sugovornika Božidara Alajbegovića kao čovjeka koji nekoliko godina marljivo prati domaću književnost, i koji je na putu da postane značajan kritičar. Ističući Alajbegovićev objektivni stav; Jarak konstatira kako mu se čini da Alajbegović piše samo za ljubav književnosti i ne pripada nikakvim klanovima......
Najava • 25.08.2005.

Novi F. Beigbeder i H. Muller stižu na jesen

Naklada Oceanmore priprema nekoliko noviteta za ovu jesen. Frédéric Beigbeder predstavit će se čak s dvije nove knjige: «Ljubav traje tri godine» i «Vjerujem, ni ja također - dijalog između biskupa i nevjernika» (ovu potonju potpisuje u kooperaciji s Jean-Michel di Falcom). A tu je i Hertha Müller s novim romanom «Da mi je danas bilo ne susresti sebe»...
Najava • 27.08.2005.

Pontesov deseti rođendan

Slavljenički, deseti po redu međunarodni književni festival "Pontes", koji se od subote održava u gradu Krku (od 27. kolovoza do 3. rujna), i ove godine okupit će domaće i inozemne pisce na danima izvođenja književnosti uživo, raspravljanja o kulturalnim temama i predstavljanjima publici.
Link • 22.08.2005.

Razno - test

Najava • 19.08.2005.

Uskoro iz Algoritma

Kalendarski još daleko, ali već uporno kucajući na vrata došla nam je i jesen, a s njom i novi naslovi. Naklada Algoritam ove jeseni odlučila nas je zagrijati svojim brojnim novitetima. Tako su se u pripremi našli: “Nedovršene priče” J.R.R. Tolkiena, treći dio sage Tada Willamsa “Sjećanje, Tuga i Trn”, Michael Cunninghamov "Dom na kraju svijeta" i dr.
Najava • 19.08.2005.

Poziv na književni festival Faro(pi)s

Četvrti po redu, festival suvremene književnosti Faropis, čiji su domaćini i organizatori Mejra Mujičić i Jovan Brajović, odvijat će se od 19. do 21. kolovoza 2005. u Starom Gradu na otoku Hvaru, te 22.08. u Vrboskoj. Sve festivalske večeri, književnici će uzastopce čitati svoja književna ostvarenja, te u neposrednom kontaktu, družiti se s publikom.
Vijest • 12.08.2005.

Za nostalgičare – knjiga o «Hajduku»

Iako bi se moglo reći da naslov i nema puno veze s današnjicom, upravo objavljena knjiga «Majstori s mora : antologija tekstova» u izdanju V.B.Z.-a donosi niz zanimljivih tekstova i fotografija o splitskom nogometnom klubu «Hajduk», koji će raznježiti starije čitatelje, a mlade će potaknuti da s još više entuzijazma vole i njeguju svoj klub.