Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Centar za knjigu ×

Vijest • 12.12.2023.

Hrvatsko pjesničko polje / Le champ poétique croate

U Akademiji Kraljevine Maroka u Rabatu bit će predstavljena hrvatska poezija u izvorniku i francuskom prijevodu. Svi prijevodi objavljeni su u nizu Domaine croate/Poésie francuske izdavačke kuće L'Ollave, koji uređuju Jean de Breyne (glavni urednik), Martina Kramer, Brankica Radić i Vanda Mikšić.
Najava • 15.06.2022.

Pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman gošća tribine 'Poezije u drugom filmu'

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokrenuo je u travnju novo mjesto poezije u gradu, Poeziju u drugom filmu! Nakon gostovanja Krešimira Bagića i Senka Karuze, na trećem susretu gošća će biti pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman. Uz razgovor s autoricom fokus će biti na predstavljanju njezine šeste knjige poezije naslovljene 'Plava i smeđa knjiga'.
Najava • 11.04.2022.

Poezija u drugom filmu, gostuje Krešimir Bagić

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokreće novo mjesto poezije u gradu! Prvi gost Poezije u drugom filmu je pjesnik, književni kritičar i profesor stilistike Krešimir Bagić, autor pjesničkog opusa od desetak pjesničkih knjiga, uz znanstvena, esejistička i kritička izdanja. Povod gostovanju njegova je nova pjesnička knjiga poezije 'Ponornice'.
Najava • 08.11.2018.

Predstavljanje najnovijeg broja Teme i temata posvećenog belgijskoj suvremenoj književnosti

U četvrtak 8. studenog 2018. u 19 sati u kafeu Botaničar (Trg Marka Marulića 6, Zagreb) Centar za knjigu organizira predstavljanje najnovijeg broja Teme i temata posvećenog belgijskoj suvremenoj književnosti.