Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Litterarum translatio ×

Najava • 20.02.2023.

Tribina Litterarum translatio: Josip Ivanović

Prva ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio Društva hrvatskih književnih prevodilaca, održat će se u ponedjeljak 20. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i ugostiti prevoditelja, urednika i nakladnika, Josipa Ivanovića. S njime će o mnogim zanimljivim temema razgovarati Snježana Husić.
Najava • 24.10.2022.

O književno-prevodilačkom radu Vesne Parun

Na četvrtoj ovogodišnjoj tribini iz niza Litterarum translatio koja će se održati u ponedjeljak 24. listopada u zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića, u središtu pozornosti bit će književno-prevodilački rad Vesne Parun o kojem će razgovarati Maja Vukušić Zorica, Milka Car i Ksenija Banović.
Najava • 02.05.2022.

Tribina Litterarum Translatio: Tanja Tarbuk

Na trećoj ovogodišnjoj tribini iz niza Litterarum translatio koja će se u organizaciji Društva hrvatskih književnih prevodilaca održati 2. svibnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu u središtu pozornosti bit će Tanja Tarbuk, uvažena uvažena prevoditeljica s portugalskog i španjolskog jezika.
Najava • 25.01.2021.

Tribina Litterarum translatio: Goran Čolakhodžić i Stjepanka Pranjković

Prva ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio održat će se ponedjeljak 25. siječnja i predstavit će nove snage na hrvatskom književno-prevodilačkom obzorju, čime DHKP nastavlja već uvriježenu praksu predstavljanja nedavno primljenih članica i članova.
Najava • 27.01.2020.

Litterarum translatio: Borislav Pavlovski i Ivica Baković

Prva ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio održat će se u ponedjeljak 27. siječnja u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i predstaviti nove snage na hrvatskom književno-prevodilačkom obzorju. Sudjeluju Borislav Pavlovski i Ivica Baković. Moderator tribine je Sead Muhamedagić.