Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.01.1901.

Uskoro novi romani Rushdiea, Marqueza, Coelha... u V.B.Z.-u

Nakon što je proteklih tjedana u knjižare isporučio niz tzv. non-fiction knjiga, V.B.Z. u idućih tjedan-dva objavljuje i nekoliko zanimljivih beletrističkih naslova, iz pera najpoznatijih svjetskih autora, pa ćete uskoro moći čitati nove romane “Tlo pod njenim nogama" Salmana Rushdiea , “O ljubavi i drugim nečistim silama” Gabriela Garcíe Márqueza , “Zahir" Paula Coelha...
Najava • 01.01.1901.

Nove Književne večeri u SC-u!

Književne večeri hrabro kroče u drugu sezonu, a novi književni dejt je 16. 11. 2006. u 21 sat u KLUBU SC-a! Ovaj će vas četvrtak zabavljati pjesnik, pisac i rezidentni gost Književnih večeri koji uvijek ima nešto novo spremno u rukavu. Naravno, riječ je Goranu Bogunoviću (aka gawrun ) koji će zainteresirati vaše uši pjesmama i svirkom, a u tome će mu pomoći njegovi gosti – Legoina (...
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje prvog broja časopisa "Poezija"

Predstavljanje nedavno pokrenutog časopisa "Poezija" (br. 1 - 2, 2005.), u zajedničkoj nakladi HDP-a, Hrvatskog centra P.E.N.-a i V.B.Z.-a), održat će se u utorak, 29. 11. 2005., s početkom u 19 sati u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb. Uz glavnog urednika Ervina Jahića na promociji sudjeluju i ostali članovi uredništva te brojni suradnici časopisa.
Najava • 01.01.1901.

Mandić u zadnji čas

Mandić u zadnji čas
Najava • 01.01.1901.

NATJEČAJ : Booksa : Radionica kreativnog pisanja

Booksa je raspisala još jedna natječaj za još jednu radionicu kreativnog pisanja proze. Svi zainteresirani za radionicu trebaju dostaviti kratak info životopis i pismo motivacije (par rečenica) i jedan ili više proznih uradaka do ukupno 5 kartica teksta. Radionica će trajati mjesec dana (2 puta tjedno po 2 sata + 1 put tjedno s gostom predavačem) i održavati će se u KK Booksa. Voditelj je Zoran Ferić.
Najava • 01.01.1901.

Životinje

Najava • 01.01.1901.

Promocija knjige Lidije Dujić 'Ženskom stranom hrvatske književnosti'

Nakladnička kuća Mala zvona predstavlja u četvrtak 10. studenog s početkom u 20 h u knjižnici Bogdana Ogrizovića knjigu Lidije Dujić "Ženskom stranom hrvatske književnosti". Knjiga o hrvatskim književnicama bazira se na znanstvenom istraživanju, no napisana je popularno i prilagođena širokoj publici.
Najava • 01.01.1901.

Poziv za sudjelovanje na književnim feštama u sklopu Velesajma Kulture u SC-u!

U sklopu Velesajma kulture u Crnoj dvorani &TD-a, održat će se i književne fešte. Od tri predviđene književne večeri/fešte, jedna će biti posvećena i usredotočena na književni performance pa se ovim putem pozivaju svi oni koji na neki način izvode, pjevaju, recitiraju ili na bilo koji drugi način (osim klasičnog čitanja) interpretiraju svoju književnost da se jave.
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje knjiga Algoritmove biblioteke poezije

Predstavljanje triju knjiga Algoritmove biblioteke poezije 'Na vrh jezika' - "Jastučić za igle" Sandre Obradović, "Ne poklanjaj srce divljim stvorovima" Kristine Kegljen te "Predmeti" Marka Pogačara, održat će se u četvrtak, 24. rujna 2009., u klubu Tarkus u Bjelovaru (Matice hrvatske 6), s početkom u 20,30 sati. Promociju moderira urednike biblioteke Kruno Lokotar.