Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 19.04.2013.

23. travnja stiže nam 'Noć knjige 2013.'

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje, prve Noći knjige, i ove se godine ovom manifestacijom u Hrvatskoj obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), kao i Dan hrvatske knjige (22. travnja). Tim povodom knjižare i knjižnice na širem području RH te drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora, postaju mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa, koji...
Najava • 05.09.2005.

Disput priprema nove naslove

Disput, nakladnik koji se jednim dijelom specijalizirao za manje komercijalna, ali vrlo vrijedna izdanja s područja filologije i teorije/povijesti književnosti, uskoro objavljuje nekoliko novih knjiga: “Femina ludens” Lade Čale Feldman, “Svi kvorumaši znaju da nisu kvorumaši” Tvrtka Vukovića, ”Učinci književnosti” Kristine Peternai, “Priča u pjesmi” Cvijete Pavlović i "Kristalni aed" Ive...
Najava • 17.11.2017.

Glazbeno - pjesnički susret GRAD, posvećen Siniši Glavaševiću

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca i Hrvatsko društvo organiziraju Glazbeno - pjesnički susret GRAD, posvećen Vukovaru i Siniši Glavaševiću. Odabrane priče Siniše Glavaševića interpretira i govori Rene Medvešek, a svojim ga pjesmama na gitari prati kantautor Čedo Antolić.
Najava • 26.03.2010.

Promocija knjige 'Izabrani spisi' Miloša Krpana

Promocija knjige "Izabrani spisi" Miloša Krpana, izbor tekstova nastalih prije stotinjak godina, koji svjedoče o živom političkom životu i aktivnosti u Hrvatskoj, te interesu za anarhizam i anarhističke ideje, održat će se u subotu 27. ožujka 2010. u 13 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 14.11.2015.

Pregled događanja na Interliberu, 14. 11. 2015. (subota)

Petog dana Interlibera i dalje se nižu brojna događanja na centralnoj pozornici i na štandovima nakladnika... sudjeluju Lynn Shepherd, Mirjana Krizmanić, Anita Šupe, Ivana Grabar, Tanja Raguž, Lana Brezar, Milena Benini, Hrvoje Kovačević, Borna Vujčić, Krešimir Mišak, Goran Tribuson, Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Nada Rocco, Borivoj Radaković, Marin Zaninović, Mato Arlović i drugi.
Najava • 25.08.2015.

Predstavljen program 3. Festivala svjetske književnosti u Zagrebu

Festival svjetske književnosti koji se održava od 3. do 11. rujna u Zagrebu u svojem 3. izdanju još je ambiciozniji u nastojanjima da promišlja teme današnjice kroz bogat program sadržaja i gostovanja velikog broja autora suvremene svjetske i domaće literarne scene.
Najava • 27.12.2007.

Druženje sa Slavenkom Drakulić i Rujanom Jeger

U subotu 29. prosinca 2007. u 12 sati, u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, održati će se druženje s autoricama koje su obilježile Profilovu 2007. godinu, druženje s majkom i kćeri, Slavenkom Drakulić i Rujanom Jeger. Slavenka Drakulić je 2007. godinu obilježila uspjehom svojeg romana «Frida ili o boli», a Rujana zbirkom kolumni «Opsjednuta».
Najava • 07.09.2005.

Uskoro nova knjiga Dubravke Ugrešić

U izdanju nakladnika 90 stupnjeva uskoro izlazi nova knjiga Dubravke Ugrešić pod naslovom «Nikog nema doma». Riječ je o zbirci eseja koja se nastavlja na prethodne zbirke «Američki fikcionar», «Kultura laži» i «Zabranjeno čitanje», te predstavlja, na određeni način, njihovu sintezu...