Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 06.12.2007.

Novo 'Zagrijavanje' i novi 'Quorum'

U petak, 7.12.2007., u 19:30, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održati će se posljednje ovosezonsko 'Zagrijavanje' posvećeno novom prvom broju kultnog časopisa «Quorum»! Novo uredništvo, novi dizajn, novi pisci - postoji li bilji način da se zakorači u Novu Godinu? Provjerite već sutra!
Najava • 10.03.2011.

Književni petak : Psihophor

"Psihophor" je naziv ovog Književnog petka na kojem će biti predstavljena istoimena zbirka novela Zvonimira Furtingera (1912-1986). Riječ je o zbirci u kojoj su se prvi put na jednom mjestu našle objedinjene novele ovog etabliranog autora znanstveno-fantastične književnosti, pionira hrvatskog SF-a.
Najava • 15.05.2008.

Dvostruka duga i DPKM na ZSK-u

U sklopu programa predstavljanja nakladnika na 5. Zagrebačkom sajmu knjiga, u petak, 16. svibnja u 16h predstavit će se Dvostruka duga iz Čakovca. Aleksandra Hampamer i Adrian Predrag Kezele predstavit će nakladnički profil Dvostruke duge, a A. P. Kezele će ujedno i promovirati svoju novu knjigu "Tajna i Oblak". Malo kasnije, u 17h, Krešimir Pintarić predstavit će projekt Besplatnih elektroničkih knjiga.
Najava • 21.06.2005.

Biovega već priprema post-ljetne novitete

Iako je vruće ljeto tek započelo, nakladnička kuća Biovega već priprema nekoliko post-ljetnih hitova za sve knjigoljupce, a to su: “Magika” (prvi dio trilogije - fantasy sage “Septimus Heap”) autorice Angie Sage, “Zdrava kralježnica” dr. Johna Tannera, i potencijalno najveći hit “Egiptologija” Emily Sands, luksuzno opremljeno izdanje u maniri prošlogodišnjeg hita “Zmajologija”
Najava • 24.06.2011.

Predstavljanje grafičke mape 'Aleph'

Predstavljanje grafičke mape „Aleph“, objavljene u povodu obljetnice smrti Jorgea Luisa Borgesa, održat će se u ponedjeljak 27. lipnja u 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Grafička mapa sastoji se od 14 ex librisa koje su kreirali i otisnuli renomirani hrvatski umjetnici.
Najava • 26.06.2005.

Uskoro u AGM-u: novi Ammaniti, McCall Smith + preuređena knjižara

Nakon što je za ljetnu sezonu AGM nedavno lansirao tempirani hit, knjigu «Gori domovina: Steve i Samoula u Hrvatskoj» tandema Lazić & Kožul, uz važne knjige domaćih autora Mime Simić i Svjetlana Lacka Vidulića, uskoro će iz tiska stići noviteti Niccola Ammanitija, Alexandera McCall Smitha... a preuređuje se i knjižara u Teslinoj.
Najava • 08.05.2007.

Nikola Tadić u HDP-u

U četvrtak, 10.svibnja 2007. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Basaričekovoj 24, Zagreb, Tea Benčić Rimay i Branko Maleš predstavit će pjesnika Nikolu Tadića (1943) iz Siska, i njegovu knjigu izabranih pjesama "Boraveći često na dnu rijeke" (izbor i pogovor Branko Maleš), Merkur MGM, Sisak 2006.
Najava • 24.03.2013.

Kava i kolači : prisjećanje na Simu Mraovića

Prenosimo obavijest iz Knjižnice "Bogdan Ogrizović": Prije pet godina napustio nas je dragi prijatelj i dobri duh Knjižnice, Simo Mraović. Ne prođe niti jedan dan bez misli i spomena na Simu, a nedjelje koje su zaživjele u Knjižnici možemo zahvaliti Siminom dobrom srcu. Budući da je Simo rođen 30. ožujka, želimo početkom proljeća obilježiti sjećanje na Simu i pozivamo sve prijatelje i poznanike...