Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 04.04.2017.

Kreće nova tribina u Booksi - 'Poezija na živo' ugošćuje Miroslava Kirina
Održava se
04.04.2017. u 19h

Miroslav Kirin

Zimska potraga Kirin Miroslav
Album Kirin Miroslav

"Poezija na živo" nova je serija tribina u sklopu Booksinog "Književnog budoara". Prvi gost tribine je Miroslav Kirin, pjesnik, prevoditelj i prozaik, a voditelj tribine je mladi pjesnik Ivan Šamija.

Tribina koja se održava u klubu Booksa (Martićeva 14d, Zagreb) održat će se u utorak, 4. travnja 2017. s početkom u 19 sati.


U prvom dijelu tribine pjesnik će pročitati nekoliko pjesama na kojima trenutno radi nakon čega će uslijediti razgovor o pročitanome s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu.

"Poezija na živo" odgovara na potrebu kreiranja javnog mjesta razgovora o poeziji i autorskog čitanja poezije, koje će biti u suprotnosti od spektakla promocije objavljenih knjiga ili samih etabliranih autora (sa njihovim cjelokupnim opusima) te na kojem će se ozbiljno progovoriti o samom pjesničkom tekstu i radu pisanja.

Specifičnost programa je u stavljanju njegovog fokusa na pjesnički rukopis na kojem ugošćeni pjesnik u tom trenutku aktivno radi. Razgovor će biti koncipiran neformalno i opušteno, kako bi se u njega maksimalno ravnopravno uključila publika.
 

Zenzancije Kirin Miroslav

Miroslav Kirin rođen je u Sisku 1965. godine. Piše i objavljuje poeziju, prozu i prijevode s engleskog jezika. Objavio je šest zbirki poezije – "Od nje do vječnosti" (1989, nagrada Goran za mlade pjesnike), "Tantalon" (1998), "Zukva" (2004), "Iza renesanse" (2004), "Jalozi" (2006), "Zbiljka" (2009), "Zenzancije" (2013), knjigu autobiografske proze "Album" (nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini) te knjig "Iskopano" (2012), "Zimska potraga" (2015) i "Novalis" (2015).

Koscenarist je dokumentarnog filma "Album" (2011) redatelja Branka Ištvančića.

Miroslav Kirin

Hipernovalis

  • Vuković & Runjić 09/2015.
  • 88 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532861174
  • Cijena 99.00 kn

Osnovna je namjera takve poezije promatrati i primjećivati, a ne zaključivati, vidjeti male stvari i situacije, prizore koje iz sebe govore spontanom neobičnošću i perceptivnom svježinom. Pjesmovna svijest tako se ne nameće kozmičkoj cjelini, već joj se podlaže, utišava i osluškuje njezin šum u travi, mravima, mrkvi, kruški, piletu, u šuštanju papira, ženskome glasu, u cikličkome svijetu koji se budistički prispodobljuje kotaču.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –