Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miroslav Kirin

Album

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 11/2001.
  • 184, meki uvez
  • ISBN 9536791188
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Miroslav Kirin, pjesnik i prevoditelj, dobitnik je Goranove nagrade za mlade pjesnike 1989. godine, predstavlja se knjigom «Album», konciznom i dorađenom memoarskom prozom.

"Album" je knjiga zapisa kojima autor prema sjećanju pokušava rekreirati obiteljski album uništen u ratu, kada je njegova obitelj morala napustiti kuću u okupiranoj Petrinji. Nakon rata, pripovjedača očekuje neobična kompenzacija: film sa snimkama nepoznate obitelji koja je živjela u njegovoj kući za vrijeme okupacije, i te fotografije, ironično, postaju dijelom obiteljskog albuma u potresnoj završnici knjige.

Kirinova knjiga pokazuje kako dobra književnost redovito nastaje u trenucima gubitka, a 90-te su, na žalost, obilovale takvim trenucima.

Miroslav Kirin rođen je 1965. u Sisku. Piše poeziju, prozu i eseje te prevodi s engleskog. Objavio je osam pjesničkih zbirki, fotoesejističku knjigu "Iskopano" (2012.), slikovnicu "Zimska potraga" (2015.) u suautorstvu s umjetnikom Mingsheng Pijem i autofikcionalni roman "Album" (2001.), za koji je dobio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini.

Koscenarist je dokumentarnog filma "Album" (2011) redatelja Branka Ištvančića.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –