Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miroslav Kirin

Album

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 11/2001.
  • 184, meki uvez
  • ISBN 9536791188
  • Cijena: 59.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Miroslav Kirin, pjesnik i prevoditelj, dobitnik je Goranove nagrade za mlade pjesnike 1989. godine, predstavlja se knjigom «Album», konciznom i dorađenom memoarskom prozom.

"Album" je knjiga zapisa kojima autor prema sjećanju pokušava rekreirati obiteljski album uništen u ratu, kada je njegova obitelj morala napustiti kuću u okupiranoj Petrinji. Nakon rata, pripovjedača očekuje neobična kompenzacija: film sa snimkama nepoznate obitelji koja je živjela u njegovoj kući za vrijeme okupacije, i te fotografije, ironično, postaju dijelom obiteljskog albuma u potresnoj završnici knjige.

Kirinova knjiga pokazuje kako dobra književnost redovito nastaje u trenucima gubitka, a 90-te su, na žalost, obilovale takvim trenucima.

Miroslav Kirin rođen je u Sisku 1965. godine. Piše i objavljuje poeziju, prozu i prijevode s engleskog jezika. Objavio je šest zbirki poezije – "Od nje do vječnosti" (1989, nagrada Goran za mlade pjesnike), "Tantalon" (1998), "Zukva" (2004), "Iza renesanse" (2004), "Jalozi" (2006), "Zbiljka" (2009), "Zenzancije" (2013), knjigu autobiografske proze "Album" (nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini) te knjigu eseja" Iskopano" (2012). Koscenarist je dokumentarnog filma "Album" (2011) redatelja Branka Ištvančića.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –