Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miroslav Kirin

Zbiljka : Pjesme

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 12/2009.
  • 80 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532860429
  • Cijena: 109.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Novom zbirkom pjesama "Zbiljka" Miroslav Kirin kao da počinje ispočetka. Događa se prividni zaborav prethodno napisanih zbirki i njihovih poetičkih modela.

Ako su "Jalozi" odustajanjem od svake metaforizacije bili svojevrsno čistilište pjesnikova jezika, "Zbiljka se otvara slobodnom, ničim sputanom govoru koji progovara o svakodnevnim ljudskim dramama i sitnim bićima iz prirode.

U novim pjesmama pjesnik osjeća granicu onog što promatra, onaj dio u koji više ne može ući, gdje on ostaje svoj. A onda malo intervenira, svojom nekom idejom o njemu, tome promatranom, i to vrlo suptilno.

Pročitajte nekoliko pjesama!

Poslušajte "Ti, koja kosom mlataras lijevo-desno" iz zbirke Zbiljka!

***

Miroslav Kirin rođen je u Sisku 1965. godine. Piše i objavljuje poeziju, prozu i prijevode s engleskog jezika. Objavio je tri zbirke poezije – "Od nje do vječnosti" (1989., nagrada Goran za mlade pjesnike), "Tantalon" (1998.), "Zukva" (2004.), te prozu "Album" (nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini). Živi i radi u Zagrebu.

Miroslav Kirin rođen je u Sisku 1965. godine. Piše i objavljuje poeziju, prozu i prijevode s engleskog jezika. Objavio je šest zbirki poezije – "Od nje do vječnosti" (1989, nagrada Goran za mlade pjesnike), "Tantalon" (1998), "Zukva" (2004), "Iza renesanse" (2004), "Jalozi" (2006), "Zbiljka" (2009), "Zenzancije" (2013), knjigu autobiografske proze "Album" (nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini) te knjigu eseja" Iskopano" (2012). Koscenarist je dokumentarnog filma "Album" (2011) redatelja Branka Ištvančića.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –