Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miroslav Kirin

Iskopano

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • 11/2012.
  • 88 str., meki uvez
  • ISBN
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjiga-koncept, svojevrsni foto-esej. Zbirka tekstova na rubovima eseja, crtice i kratkih memoarskih zapisa tematizira i propituje odnos fotografije i povijesti (ljudi na fotografijama).

 

**


U danom trenutku moja teta Ana zariva lopatu u gnojište, u đubar, i ono što je bilo nepovratno postaje povratno – fotoalbum. Riječ je, zapravo, o nekoliko napola trulih listova papira s fotografijama njezine kćeri Tanje slijepljenih s prljavom najlonskom folijom u koju su bile uložene.

Tih trinaest fotografija predstavlja sve što je od obiteljskih fotografija slučajno pronašla i spasila iz isušena gnojišta nakon povratka svome domu u proljede 1996., poslije četiri godine progonstva. Fotografije su u boji, no njihov je sadržaj gotovo iščeznuo – boje su se razlile, pomiješale, jednom prikazani svijet posve se izobličio.

Miroslav Kirin rođen je u Sisku 1965. godine. Piše i objavljuje poeziju, prozu i prijevode s engleskog jezika. Objavio je šest zbirki poezije – "Od nje do vječnosti" (1989, nagrada Goran za mlade pjesnike), "Tantalon" (1998), "Zukva" (2004), "Iza renesanse" (2004), "Jalozi" (2006), "Zbiljka" (2009), "Zenzancije" (2013), knjigu autobiografske proze "Album" (nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini) te knjigu eseja" Iskopano" (2012). Koscenarist je dokumentarnog filma "Album" (2011) redatelja Branka Ištvančića.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –