Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.06.2022.

Pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman gošća tribine 'Poezije u drugom filmu'
Održava se
15.06.2022. u 19h

Andrijana Kos Lajtman

Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom pokrenuo je u travnju novo mjesto poezije u gradu, Poeziju u drugom filmu! Ideja za Poeziju u drugom filmu došla je kako iz želje za promjenom koncepta i mjesta, tako i zbog blizine kina Kinoteka, kultnog zagrebačkog mjesta u kojem istinski poštovatelji filmske umjetnosti mogu opet uživati u vrhunskim filmskim ostvarenjima.

Nakon gostovanja Krešimira Bagića i Senka Karuze, na trećem susretu gošća će biti pjesnikinja Andrijana Kos Lajtman. Uz razgovor s autoricom fokus će biti na predstavljanju njezine šeste knjige poezije naslovljene "Plava i smeđa knjiga" (MeandarMedia, 2021). 

Predstavljanje će se održati u srijedu, 15. lipnja u 19 sati u Kinoteka Bara (Kordunska 1, Zagreb).

Voditeljica je Sanja Baković.

Misaonost, jezičnost i intertekstualnost osnovne su odrednice poezije Andrijane Kos Lajtman, uz odlike emotivne angažiranosti i beskompromisnog promišljanja egzistencije. „Plava i smeđa knjiga" Andrijane Kos Lajtman zbirka je istodobno prozračna i gusta, puna ekspresivnog asociranja i sugestivnih slika, značenjski usmjerena teksturi ljubavi kao nosivom sastojku egzistencije.“

Andrijana Kos Lajtman

Plava i smeđa knjiga

  • Meandarmedia 10/2021.
  • 54 str., meki uvez
  • ISBN 9789533342955

Ako bi se poetski svijet Andrijane Kos Lajtman trebalo svesti na najosnovnije odrednice, onda bi one bile misaonost i jezičnost. I pored njih – intertekstualnost. 'Plava i smeđa knjiga' Andrijane Kos Lajtman zbirka je istodobno prozračna i gusta, puna ekspresivnog asociranja i sugestivnih slika, značenjski usmjerena teksturi ljubavi kao nosivom sastojku egzistencije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –