Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.06.2015.

vRIsak : Marko Vidojković, Goran Samardžić i Rumena Bužarovska
Održava se
18.06.2015. u 19h

U programu 8. riječkog sajma knjiga i festivala autora vRIsak, u četvrtak 18. lipnja održat će se program Balkan express na kojem će se predstaviti pisci iz regije: Marko Vidojković (Srbija), Goran Samardžić (Bosna i Hercegovina) i Rumena Bužarovska (Makedonija).

PROGRAM:
 

Kandže Vidojković Marko

19,00 sati
Book caffe Dnevni boravak – Ciottina ulica 12a
Marko Vidojković (Srbija) : Priče s dijagnozom, Sve crvenkape su iste, Kandže

Sudjeluju: Marko Vidojković i Kruno Lokotar

Marko Vidojković (Beograd, 1975.) autor je romana "Ples sitnih demona", "Đavo je moj drug", "Pikavci na plaži", "Kandže", "Sve crvenkape su iste", "Hoću da mi se nešto lepo desi odmah" i "Kandže 2: Diler i smrt", kao i zbirku priča "Bog ti pomogo". Roman "Kandže" doživio je od listopada 2004. do svibnja 2005. pet izdanja i, kao jedna od najprodavanijih knjiga, dobitnik je nagrade Zlatni bestseler. Godine 2006. Vidojković je za "Kandže" dobio i nagradu Kočićevo pero, a za "Sve crvenkape su iste" Vitalovu nagradu. Bio je urednik časopisa Maxim i Playboy. Romani su mu prevedeni na slovački, njemački i slovenski.

 

Zimski zagrljaji Samardžić Goran

20,00 sati
Book caffe Dnevni boravak – Ciottina ulica 12a
Goran Samardžić (Bosna i Hercegovina) : Zimski zagrljaji

Sudjeluju: Goran Samardžić i Drago Glamuzina

Goran Samardžić (1961.) u rodnom je Sarajevu diplomirao književnost. Debitirao je zbirkom poezije "Lutke" (1990.), nakon čega su uslijedile zbirke "Otkazano zbog kiše" (1995.) i "Između dva pisma" (1996.), kratke priče "Sikamora" (1997.), roman "Šumski duh" (nagrada Društva pisaca BiH 2004.), zbirka poezije i proze "Ljudi koje su na krilima donijele guske" (2007.), a u izdanju V.B.Z.-a 2015. godine izašle su mu autobiografski konotirane kratke priče "Zimski zagrljaji". Uz Damira Uzunovića pokrenuo je kultnu knjižaru Buybook.

 

Osmica Bužarovska Rumena

21,00 sati
Book caffe Dnevni boravak – Ciottina ulica 12a
Rumena Bužarovska (Makedonija) : Osmica

Sudjeluju: Rumena Bužarovska i Kruno Lokotar

Rumena Bužarovska (Skoplje, 1981.) docentica je američke književnosti na Filološkom fakultetu u Skoplju. Do sada je objavila dvije zbirke priča: "Žvrljotine" (2007.) i "Osmica" (2010.), kao i studiju humora u suvremenoj američkoj i makedonskoj priči "O smešnom: teorije humora kroz prizmu priče" (2010.). Stipendistkinja je bečkog KulturKontakta (2006.) i Internationales Haus der Autoren iz Graza (2008.). Bavi se književnim prijevodom s engleskog na makedonski (J. M. Coetzee, Lewis Carroll, Truman Capote i dr.). Bužarovska je česta gošća regionalnih književnih festivala, poput splitskog Pričigina na kojem ju je hrvatska publika prvi put upoznala.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –