Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marko Vidojković

Kandže

  • Nakladnik: Profil
  • 05/2007.
  • 291 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531205467
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Radnja ove moderne bajke smještena je u Beograd, u vrijeme građanskih demonstracija 1996.-97. Bezimeni junak «Kandža» je student treće godine prava, s cijelom hrpom intmnih problema, koji svim srcem sudjeluje u demonstracija protiv Miloševićeve izborne krađe. Izgladnio, odrpan i iznevjeren od ostatka svijeta, on svakodnevno ide na demonstracije i bezglavo ulijeće u najopasnije situacije pomiren s besmislom života. Sve će se promijeniti kad se zaljubi u Nadu, «mašinu za tucanje» koja ima odsječene trepavice i vidi budućnost...

Roman «Kandže» na nov način govore o studentskim demonstracijama devedesetih razobličujući ih do kraja, i bezobzirno promovirajući princip revolucionarne pravde i pravilo da je u politici i ljubavi sve dozvoljeno.

Marko Vidojković rođen je 1. kolovoza 1975. Završio je Pravni fakultet u Beogradu. Počeo je pisati 1998. godine te je do sada napisao pet romana («Ples sitnih demona», «Ðavo je moj drug», «Pikavci na plaži», «Kandže» i «Sve crvenkape su iste») i mnoštvo priča koje objavljuje u časopisima: Književni magazin, Poluostrvo, Hiperboreja, Treći trg, Plejboj, Zbilja i Duga, kao i u knjigama Projekat Bukovski, Podgoričke noći i Na trećem trgu.

Za «Kandže» je dobio nagrade Zlatni bestseler i Petar Kočić, a knjiga je bila najprodavaniji srpski roman u 2005. i druga najčitanija knjiga u srpskim knjižnicama iste godine te je već izašlo pet izdanja s ukupno petnast tisuća tiskanih primjeraka. «Ples sitnih demona» preveden je na engleski (Narodna knjiga, 2004.) i njemački (Horlemann Verlag, 2005.), a «Kandže» su prevedene na slovenski (Tuma, 2005.). Do kraja godine «Kandže» bi trebale biti objavljene u Slovačkoj. Radi kao urednik Playboya u Beogradu. Od 1995. pjeva u bendu On the Run.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –