Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 28.06.2007.

Zagrijavajuća četvorka
Održava se
29.06.2007.

U petak, 29. lipnja 2007. u 19:30 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb), desit će se zadnje predljetno ZAGRIJAVANJE DO 27. Čitat će vam, odnosno zagrijavat će vas četiri mušketira, vrsna pisca, draga čovjeka nimalo nepoznata na matičnoj nam književnoj sceni - zato dođite i bodrite sjajnu momčad u sastavu: Kristijan Vujičić, Zoran Pilić, Silvestar Vrljić i Svjetlan Lacko Vidulić.

Kristijan Vujičić

rođen u Zagrebu 1973. gdje je diplomirao filozofiju i religiologiju. Pohađa poslijediplomski studij iz područja suvremene filozofije. U suradnji sa Željkom Špoljarom 2006. napisao je knjigu «Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča». Nedavno je objavio i roman «Gospodin Bezimeni» - priču o antijunaku koji pokušava postati čovjek bez osjećaja, bez straha i prošlosti – čovjek bez imena. Radi kao urednik u Nakladi Ljevak, voli nogomet, mesni narezak i filozofiju.

Zoran Pilić

Rođen u Zagrebu u drugoj polovici 20. stoljeća, radio sve i svašta, od iscrtavanja horizontalne signalizacije, izdavanja i nabave video kazeta pa sve do pisanja kataloga za Motovun film festival. Kada se kao klinac pomirio s činjenicom da neće postati majstor kung-fua i rock gitarist, okrenuo se pisanju kratkih priča. Početkom devedesetih u tome ga prekida rat čiji je aktivni sudionik bio trinaest mjeseci. Pisanju se vraća u proljeće 2000. Prva zbirka kratkih priča bit će mu objavljena u biblioteci Godine nove (Konzor), a najesen će se u knjižarama naći i zasad neimenovana zbirka kratkih priča grupe od 65 autora iz Hrvatske, Bosne i Srbije čiji je urednik. Knjiga je nastala povodom natječaja sajta bestseler.net kojeg je pokrenuo krajem 2005.

Godišnje pogleda 300-400 filmova, posjeti 10-15 koncerata i napiše oko 50 priča. Posljednjih 17 godina radi u zagrebačkom Centru za autizam.

Silvestar Vrljić

rođen je 1976. u Zagrebu. Studirao teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Objavio knjige pjesama: «Dok sam bio živ» (Zagreb, 1996); «Magmatična mjesta» (Zagreb, 2001); «La mia bocca nuda/ Moja gola usta» (www.babylonia.com) (dvojezično, on-line izdanje, 2003). Radio kao urednik više književnih časopisa (Vrisak, Quorum...), književnih tribina (ArtNet, KIC...), a organizator je i osnivač Međunarodnog festivala suvremene poezije Brutal.

Svjetlan Lacko Vidulić

(predbračno: S. Vidulić) rođen je 1968. godine u Zagrebu. Dobitnik nagrade Vatrogasnog saveza općine Trešnjevka za sastavak «Hvala vam, vatrogasci!» (1980.). Objavio zbirku priča «Muke Mikuline» (AGM, 2005., nagrada “Slavić” za književni prvijenac godine). Uvrstilo mu prozu u antologije «Plimaši» (ur. S. Šesto, 1996.), «22 u hladu. Antologija nove hrvatske proze '90-ih» (ur. D. Šimpraga, I. Štiks, 1999.), «Najbolje hrvatske priče 2005.» (ur. J. Pogačnik) i «Najbolje hrvatske priče 2006.» (ur. M. Jergović). Po pripovijesti «Jedanaest uboda» Rene Medvešek postavio predstavu «Vrata do» u Zagrebačkom kazalištu mladih 2005. (nagrađena na pet festivala i natječaja). Od 1994. S. L. V. predaje njemačku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –