Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Timur Vermes

Opet on

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • Prijevod: Slava Žura
  • 10/2014.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789537213442
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Kontroverzni roman koji je uzdrmao svijet! Hitler je opet među nama...

On je opet tu – ali što bi nam Adolf Hitler još mogao prirediti? Ova će gorka satira to jednostavno propitati tako što će ga ponovo oživjeti u današnjem Berlinu. Ona nas stoga već od prve stranice tako bolno pogađa, jer njezin je protagonist pravi Hitler. Ne onaj komični Hitler s televizije, ni onaj holivudski silnik, nego čovjek koji je svoju okolinu analizirao na svoj vlastiti način. Onaj koji ljudske slabosti zapaža u hipu i nadasve oštroumno. Onaj koji nepogrešivo slijedi svoju logiku i koji je zadrt, ali ne lud.

Ova knjiga o putovanju Adolfa Hitlera s puste ledine iz središta Berlina, preko kioska i turske čistionice, pa do njemačke televizije, jednako je toliko pakosna koliko i perfidna, jer čitatelj samoga sebe zatekne kako se sve manje smije Hitleru a sve se više počinje smijati zajedno s njim.

Smijati se skupa s Hitlerom – je li to u redu? Je li to uopće dopušteno?

Otkrijte sami.

Timur Vermes rođen je 1967. godine u Nürnbergu, kao sin Njemice i Mađara. Studirao je povijest i političke znanosti u Erlangenu, a nakon toga radio kao novinar. Do 2001. godine pisao je za „Abendzeitung“ i kölnski „Express“ , a potom je radio za više magazina te naposljetku za „Shape“, časopis za modu i fitness. Od 2009. godine objavljuje četiri knjige koje piše po narudžbi za druge osobe. U pripremi su mu još dvije knjige. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –