Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ben Goldacre

Loša znanost

  • Nakladnik: Naklada OceanMore
  • Prijevod: Marko Kovačić
  • 12/2014.
  • 296 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533320229
  • Cijena: 23.76 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pred skorašnji izlazak njegove druge knjige "Loši lijekovi", pred vama je ponovljeno izdanje "Loše znanosti", britanskog liječnika i višestruko nagrađivanog autora članaka i publicističkih knjiga iz područja znanosti.

Ben Goldacre je liječnik, ali i vraški dobar pisac, duhovit i prepun ironije i sarkazma, tako da i ne začuđuje što su mnogi bijesni zbog njegovih tekstova.
D. Sinovčić, Nacional

Skandali s brisovima bakterije MRSA ili medijska obmana u vezi s MPR-om (cjepivom protiv ospica, zaušnjaka i rubeole), o kojima taj autor tako gorljivo piše u 'Lošoj znanosti', tek su neki od dokaza da živimo u svijetu u kojem doista nije nikada kao do sada postojalo toliko rješenja za liječenje bolesti, ali ni toliko znanstvenih besmislica, loše znanosti i obmana u cilju profita.
D. Grenac, T-Portal

Umrijet ćete od smijeha, a zatim ćete odbaciti sve one skupe zdrave namirnice u kantu za smeće. Zbog puke surovosti, radosnog napada koji razara iluzije, usmjerenog na uvjerenja modernih srednjih staleža koji sebi povlađuju na osnovi nikakva znanja, Loša je znanost nenadmašna.
Observer, Knjiga godine

Udarajući oko sebe, pjeneći se od posve opravdana gnjeva, Goldacre udara po šarlatanima i kenjatorima koji zlorabe znanost.
The Times, Knjiga godine

Od stručnjaka s dopisnim doktoratom do razotkrivanja homeopatskih mitova, Goldacre vam pokazuje kako i bez znanstvene diplome možete sami otkriti "lošu znanost".
Independent, Knjiga godine

***

Ben Goldacre (1974.) britanski je liječnik i višestruko nagrađivani autor članaka i publicističkih knjiga iz područja znanosti. Specijaliziran je za razotkrivanje mutnih znanstvenih tvrdnji koje iznose novinari, farmaceutske korporacije, uredi za odnose s javnošću, prevaranti – ali i nelogičnosti koja se skrivaju u nerazumljivim vladinim izvješćima. Od 2003. piše za list Guardian subotnju kolumnu "Loša znanost", u kojoj sustavno razotkriva besmislice koje nam serviraju nutricionisti, homeopati, kozmetičke i farmaceutske tvrtke. Iz tih je kolumni nastala i ova knjiga (2008.) prodana samo u Velikoj Britaniji u više od pola milijuna primjeraka te je postala kultni publicistički bestseler. Prevedena je na 25 jezika. Autor je i knjige "Loši lijekovi" koja uskoro izlazi u Nakladi OceanMore.

Ben Goldacre svojim je člancima stekao prestižne britanske nagrade, među njima dvaput nagradu Britanskih autora s područja znanosti, nagradu Kraljevskog statističkog društva za Statističku izvrsnost u novinarstvu, nagradu HealthWatcha, kao i dva počasna doktorata. Od 2014. godine je istraživač-epidemiolog na Londonskoj školi higijene i tropske medicine, kao stipendist prestižne zaklade Wellcome. Osnivač je projekta AllTrials koji zahtjeva implementiranje prakse otvorenog pristupa svim podacima kliničkih pokusa.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –