Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bernard Cornwell

Heretik

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • Prijevod: Iva Ušćumlić
  • 10/2015.
  • 368 str., meki uvez
  • ISBN 9789537213923
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Godina je 1347. Stogodišnji rat je obustavljen. Sada već iskusni veteran vojske engleskog kralja, strijelac Thomas od Hooktona, koristi primirje kako bi ušao u trag svojem zakletom neprijatelju, zastrašujućem i okrutnom rođaku, a usto i okončao potragu za najvrednijom relikvijom kršćanskog svijeta – Svetim Gralom. Krećući se put sjevera, Thomas zna kako su on i njegovi ratnici sve bliže neprijatelju. No, sudbina im je ponovo priredila pregršt iznenađenja.

Nakon što spasi od smrti djevojku koja je proglašena heretikom i osuđena na lomaču, Thomas i sam biva izopćen iz Crkve, i oboje postaju bjegunci. I kao da to nije dovoljno, oko njih se nezaustavljivo širi epidemija kuge. Bajkoviti krajolici prepuni dvoraca, samostana, vinograda i sela, preko noći postaju kolijevke smrti iz kojih se šire vonj bolesti i krici umirućih.

Potreba za Gralom, kao znakom Božje milosti, veća je no ikad i Thomas zna da ga čeka borba o kojoj može ovisiti budućnost kršćanstva...

Detaljima bogata priča o krvavim sukobima  usred političkog i religijskog kaosa. - The Economist

Bernard Cornwell rođen je 1944. godine u Londonu. Radio je kao predavač na Londonskom sveučilištu, a potom deset godina na televiziji BBC. Oženivši se Amerikankom, otišao je u SAD, a nakon što mu je odbijena zelena karta za rad, odlučio je posvetiti se pisanju, poslu za koji nije potrebno odobrenje američke administracije. Tako je, na zadovoljstvo milijuna obožavatelja, postao pisac. Napisao je nekoliko povijesnih serijala, a najpoznatiji je po serijalu o napoleonskim ratovima u kojima je glavni junak Richard Sharpe. Kod nas su objavljeni njegovi romani iz serijala “Potraga za gralom” ("Harlekin", "Vagabund" i "Heretik").

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –