Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bettina Balàka

Kasiopeja

  • Nakladnik: Hena com
  • Prijevod: Bojana Bajić
  • 11/2015.
  • 331 str., meki uvez
  • ISBN 9789532591170
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Avantura naizgled savršenog para, Judit Kalman i mladog i uspješnog pisca Markusa Bachgrabena, počinje na jednoj njegovoj promociji nakon koje Judit zaključi da su njih dvoje stvoreni jedno za drugo. Naučena dobiti sve što poželi, Judit ne odustaje od muškarca svojih snova ni kad on otputuje na šestotjedni rezidencijalni boravak za pisce u Veneciju, već kreće za njim. Međutim, Venecija, ta opjevana prijestolnica romansi, postaje kulisom Juditinog opsesivnog ludovanja, ishod kojega će biti potpuno neočekivan…

"Kasiopeja" je tragikomiča priča u kojoj, razotkrivajući složene muško-ženske odnose, Bettina Balàka pokazuje svu raskoš svog pripovjedačkog umijeća. Proza obilježena ironičnim humorom, britka i životna, otkriva nam lucidnu i hrabru spisateljicu koja bez zadrške istražuje dubinu ljubavnih, ali i međuljudskih odnosa. Ova višestruko nagrađivana austrijska književnica piše inteligentno, dvosmisleno i iznad svega jako duhovito.

Bettina Balàka rođena je u Salzburgu 1966. Danas živi u Beču kao slobodna spisateljica, pjesnikinja i autorica kazališnih i radio drama. Za svoj rad primila je brojna priznanja i nagrade uključujući nagradu “Theodor Körne” (2004.) i Salzburšku nagradu za poeziju (2006.). Ured saveznog kancelara dodijelio joj je premiju za zbirku pjesama "Im Packeis" (2001.) te za roman "Eisflüstern" (2006.), za koji je nagrađena i književnom nagradom “Friedrich-Schiedel” (2008.). Osim toga, objavila je zbirku poezije "Schaumschluchten" (2009.), zbirku kratkih priča "Auf offenem Meer" (2010.) te romane "Unter Menschen" (2014.), "Golubovi iz Brna" (2019.) i druge.

Roman "Kasiopeja" osvojio je 1. mjesto na listi najboljih naslova austrijske radiotelevizije, književnu nagradu grada Beča te književnu nagradu Saveznog ministarstva obrazovanja, umjetnosti i kulture.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Bettina Balàka - Kasiopeja –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –