Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pika Vončina

Četiri godišnja doba

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Ilustracije: Pika Vončina
  • 12/2016.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531420600
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Proljeće će jednoj gusjenici promijeniti život.

Ljeto će jednom lavu promijeniti frizuru.

Jedne će se jeseni slon na vrijeme početi pripremati za zimu, koju obožava pingvin Frederik na dalekoj Antarktici.

Pika Vončina rodila se u 1961. godine u Zagrebu. U drugoj je godini počela crtati po zidovima i oslikavati ih. Poslije toga prešla je na papire, ali i knjige u kojima je uvijek nešto docrtavala. U Školi primijenjene umjetnosti i zatim na Akademiji likovnih umjetnosti i dalje su je okruživale olovke, boje, kistovi, i toliko se predano njima bavila da je kao studentica dobila Rektorovu nagradu. Od završetka studija bavi se ilustracijom, te je ilustrirala četrdeset knijga za djecu. Ilustrira također i školske udžbenike, te redovito objavljuje ilustracije u časopisima.

Svojim je radovima sudjelovala na Biennalu ilustracija u Bratislavi 1995, 1997, 1999, 2001. i 2003. godine, u selekciji BIB-a u Japanu 1998. i 2000. godine, te na izložbi Docet u Bologni 2003. Za ilustracije knjige Ivane Brlić Mažuranić "Čudnovate zgode šegrta Hlapića dobila" je 1999. nagradu "Grigor Vitez", a za isti je naslov izabrana i na Časnu listu IBBY-a.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –