Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nada Horvat Pika Vončina

Slučajevi Macana Detektiva

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Pika Vončina
  • 09/2020.
  • 63 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997908
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon brojnih istinitih priča o Micama, Nada Horvat priča istinitu priču o Macanu Detektivu.

Tri glavna lika ove detektivske zbirke priča, Oštri Šarko i Lajavac, pomoćnici Macana Detektiva, iz priče u priču rješavaju složene slučajeve baš kao u nekoj kriminalističkoj seriji. Neke epizode su samostalne, neke su nastavak prethodne.

Domišljate priče, zabavni dijalozi ponekad prožeti stihovima, uz duhovite ilustracije Pike Vončine, zabavit će vas i nasmijati do suza.

Nada Horvat majstor je onomatopeje i igre riječima. Većina njezinog opusa odnosi se na mačje zgode i nezgode. Diplomirala je na PMF-u u Zagrebu, ali nakon diplome matematikom se gotovo više uopće nije bavila, nego se posvetila prevodilaštvu i pisanju.

Objavila je nekoliko zbirki priča, pjesama i igrokaza za djecu te desetak slikovnica i dva romana. Njezina slikovnica “Mica poštarica” nagrađena je nagradom Ovca u kutiji za najbolju slikovnicu, a zbirka pripovjedaka “Zgodice o micama” prevedena je na slovenski i na engleski jezik. Objavila je i zbirku lutkarskih igrokaza “Hoću biti Brljiban” u kojoj se nalazi više od stotinu kratkih lutkarskih igrokaza koji su nastajali u tridesetak godina.

Pika Vončina diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od završetka studija bavi se ilustracijom. Oslikala je više od šezdeset knjiga za djecu. Ilustrira školske udžbenike i objavljuje ilustracije u časopisima za djecu. Svojim radovima sudjeluje na bijenalima ilustracija u Bratislavi i Zagrebu. Izlagala je na sajmovima dječje knjige u Japanu i Bologni.

Nagradu Grigor Vitez primila je 1999. i 2004. godine. Na Časnu listu IBBY-a izabrana je 2000. Nagradu Ovca u kutiji primila je za autorsku slikovnicu “Emilija u zemlji kotača” 2010., a tri godine kasnije nagrađena je Kiklopom za autorsku slikovnicu “Emilijina vrlo neobična pustolovina”.

Kao ilustratorica nekoliko je puta uvrštena u katalog odabranih naslova svjetske dječje literature “The White Ravens”.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –