Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Pika Vončina

Emilijina vrlo neobična pustolovina

  • Nakladnik: Mala zvona
  • 11/2012.
  • 36 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537760267
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nova autorska slikovnica Pike Vončine "Emilijina vrlo neobična pustolovina“ svojevrsni je nastavak njezine izvanredne i nagrađivane slikovnice "Emilija u zemlji kotača“.

Pustolovine su ovog puta odnijele malu ovcu Emiliju još dalje nego prvi put, kroz zemaljska i nebeska prostranstva, u društvu neobičnih, veselih likova Vjetromira Kiša, Latice Korjenčić, Kapeka Vodomila, Kapljice Slanke i drugih.

Puna iznenađujućih likovnih detalja, slikovnica je idealna za čitanje s najmlađima.

Pika Vončina diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od završetka studija bavi se ilustracijom. Oslikala je više od šezdeset knjiga za djecu. Ilustrira školske udžbenike i objavljuje ilustracije u časopisima za djecu. Svojim radovima sudjeluje na bijenalima ilustracija u Bratislavi i Zagrebu. Izlagala je na sajmovima dječje knjige u Japanu i Bologni.

Nagradu Grigor Vitez primila je 1999. i 2004. godine. Na Časnu listu IBBY-a izabrana je 2000. Nagradu Ovca u kutiji primila je za autorsku slikovnicu “Emilija u zemlji kotača” 2010., a tri godine kasnije nagrađena je Kiklopom za autorsku slikovnicu “Emilijina vrlo neobična pustolovina”.

Kao ilustratorica nekoliko je puta uvrštena u katalog odabranih naslova svjetske dječje literature “The White Ravens”.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –